Mutu: Este incorect ca o ţară să sufere din cauza unor criminali

Fotbalistul Adrian Mutu, desemnat de presa italiană cel mai bun jucător din Serie A în sezonul trecut, a declarat pentru MEDIAFAX, că românii care încalcă legile în Italia îşi merită soarta şi a adăugat că este incorect ca o ţară să sufere şi să-şi piardă onoarea din cauza unor criminali.

2 afișări
Imaginea articolului Mutu: Este incorect ca o ţară să sufere din cauza unor criminali

Mutu: Este incorect ca o ţară să sufere din cauza unor criminali

"Îmi pare rău pentru ceea ce se întâmplă în Italia. Sunt atât de mulţi români care muncesc cinstit şi îşi văd de treaba lor, respectând modul de viaţă şi legile italiene... Suntem mulţi sportivi care reprezentăm ţara cu cinste şi încercăm prin rezultatele noastre să schimbăm impresia atât de urâtă pe care o au despre noi aici. Cei care au încălcat legile din Italia îşi merită soarta. Nu e corect ca o ţară întreagă să sufere şi să-şi piardă onoarea şi imaginea din cauza unor criminali", a afirmat atacantul Fiorentinei şi al naţionalei României, aflat la al şaptelea sezon în Italia.

Poliţia italiană l-a arestat, miercuri, pe românul Nicolae Romulus Mailat, în vârstă de 25 de ani, originar din localitatea Vurpăr, judeţul Sibiu, pentru agresarea fizică şi sexuală a Giovannei Reggiani, în vârstă de 47 de ani, al cărei trup aproape neînsufleţit l-a abandonat într-un şanţ din apropierea gării Tor di Quinto, din Roma. Victima agresiunii a murit, ca urmare a leziunilor grave suferite, la spitalul Sant'Andrea.

În urma scandalului provocat de acest eveniment, Guvernul de la Roma s-a reunit, miercuri seară, în şedinţă extraordinară, pentru a adopta de urgenţă un pachet de măsuri menite să faciliteze expulzarea infractorilor străini.

Autorităţile italiene pregătesc primele expulzări, în aşteptarea publicării, în Gazeta Oficială, a decretului-lege adoptat de Consiliul de Miniştri în reuniunea de urgenţă de miercuri seară şi promulgat la o zi după aceea de preşedintele Giorgio Napolitano.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici