Mutu: Jocul defensiv al echipei naţionale mă dezavantajează

Atacantul Adrian Mutu a declarat, într-un interviu acordat săptămânalului Fanatik, că jocul defensiv al echipei naţionale de la turneul final al Campionatului European din Austria şi Elveţia l-a dezavantajat.

17 afișări
Imaginea articolului Mutu: Jocul defensiv al echipei naţionale mă dezavantajează

Mutu: Jocul defensiv al echipei naţionale mă dezavantajează (Imagine: Mediafax Foto)

"Mie îmi convine când echipa atacă. Nu-mi place să stăm cu fundul în poartă, să jucăm pe apărare şi apoi contraatac în doi-trei oameni, că nu se poate mai mult. Când atacăm, am cu cine să schimb pase, să-mi pun coechipierii în valoare, să creăm ocazii, să dăm goluri. Jocul defensiv mă dezavantajează şi m-a dezavantajat la Euro. Eu spun că la Europene am jucat exact ce s-a putut. Am ieşit onorabil, clasându-ne chiar peste vicecampioana mondială, Franţa, care ne este şi adversar în preliminariile viitoare", a spus Mutu.

Adrian Mutu consideră că naţionala României nu putea obţine mai mult de un egal din partida cu Franţa, dar ar fi putut realiza un rezultat mai bun în remiza cu Italia.

"Cu Franţa nu se putea mai mult, doar n-am avut niciun şut pe poartă. Am jucat să debutăm cu dreptul, să nu pierdem şi ne-am atins obiectivul. Cred că se putea mai mult cu Italia, dacă nu ratam acel penalti. Şi acum parcă îl văd... Nu cred că-l voi uita vreodată. Următoarele două săptămâni după faza aceea au fost de criză pentru mine. Imi revenea obsedant în minte acel şut... Dar timpul nu mai poate fi dat inapoi. Mergem înainte. România nu este o forţă a fotbalului mondial, aşa cum sunt Italia sau Franţa, cu care am jucat la Euro, aşa că nu te poţi bate de la egal la egal cu ele", a completat Mutu.

Atacantul formaţiei Fiorentina consideră că România a avut o problemă în ultimul meci din grupa C a Campionatului European, contra naţionalei Olandei.

"Noi am avut o problemă importantă la meciul decisiv cu Olanda. Nu am fost pregătiţi să batem Olanda. La acea partidă am ajuns prea obosiţi, după întâlniri epuizante cu Franţa şi Italia, în timp ce adversarii noştri erau mai proaspeţi, pentru că nu jucaseră mai deloc până atunci. Oboseala a fost principala cauză. Ne-am pregătit să jucăm la egal şi să forţăm atunci când e nevoie. Am avut o oportunitate de a face un rezultat foarte bun, dar nu am mai putut. Am căzut total în repriza a doua. Poate dacă marcam înainte de pauză, la ocazia lui Codrea, câştigam în faţa Olandei şi ne calificam", a subliniat fotbalistul.

Mutu crede că se caută un vinovat pentru ratarea calificării şi bănuieşte că ar putea fi găsit el.

"În România, după Euro, s-au vorbit şi s-au scris multe minciuni despre mine, semn că sunt anumite interese şi se caută, că aşa suntem noi românii, un ţap ispăşitor. De ce n-ar fi Mutu, pentru că tot e un nume greu la naţională?! N-am fost în cea mai bună formă fizică, pentru că a fost un sezon foarte lung pentru mine, atât cu Fiorentina, cât şi la echipa naţională", a adăugat Mutu.

Întrebat de ce ţipă la colegii săi atunci când se află pe teren, dar şi la vestiare, Mutu a răspuns: "Eu ţip din copilărie pe terenul de joc, pentru că vreau să câştig mereu. Pentru mine nu contează decât victoria. Într-adevăr, mai strig când se greşesc pase sau unii nu dau maximum pe teren, dar nu o fac cu răutate, ci doar pentru a juca toţi cât mai bine şi a câştiga. Fotbalul nu este un joc de domnişoare, trebuie să fii tare pe toate planurile, fizic, psihic, daca ţi-ai propus să faci performanţă".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici