Mutu, lăudat pentru evoluţia din meciul cu Debrecen

Atacantul român Adrian Mutu, care a marcat un gol pentru AC Fiorentina în victoria, scor 5-2, cu Debrecen, din grupa E a Ligii Campionilor, a fost lăudat de presa din Italia pentru prestaţia din partida de miercuri, de pe arena Artemio Franchi.

25 afișări
Imaginea articolului Mutu, lăudat pentru evoluţia din meciul cu Debrecen

Mutu, lăudat de presa din Italia pentru evoluţia din meciul cu Debrecen (Imagine: MediafaxFoto/AFP)

"Mutu a marcat golul care a deschis practic meciul, dar cel mai mare merit al său a fost acela de a se fi pus în slujba echipei. I-a presat pe adversari: cu un genunchi umflat nu se poate face mai mult", a notat violaplanet.com, care i-a acordat jucătorului român nota 7,5.

Site-ul Fiorentinanews.com l-a considerat pe Mutu cel mai bun jucător al formaţiei antrenate de Cesare Prandelli în acest joc, acordându-i nota 7,5, aceeaşi ca şi coechipierilor Marchionni şi Vargas. "Mutu joacă bine doar împotriva echipei Debrecen. Lăsând gluma la o parte, împotriva acestei echipe şi-a deschis într-adevăr un cont de vreme ce a marcat trei goluri în două jocuri. A testat de mai multe ori poarta adversă", scrie sursa citată.

Agenţia Datsport l-a notat pe internaţionalul român cu nota 7: "Mutu în minutul 14 a avut prima ocazie de gol de care a profitat la maxim, deviind în gol cu capul o centrare de pe partea dreptă de la Marchionni. A urmat apoi o evoluţie dezinvoltă".

Tot nota 7 a primit jucătorul român şi din partea site-ului Firenzeviola.it, care a notat că Mutu şi-a făcut simţită prezenţa pe teren încă din primele minute. "Aproape un fenomen", a scris site-ul italian.

Site-urile fiorentina.it şi violanews.com au apreciat jocul atacantului român cu nota 7+, considerând că Mutu a făcut o partidă foarte bună. "Este adevărat că fundaşii echipei ungare nu au fost de cea mai bună calitate, dar Adrian a jucat cu voinţă şi într-un ritm foarte bun", a specificat violanews.com

Site-ul Calciomercato.it a considerat că Mutu a demonstat că este în continuare "un campion": "Mutu s-a văzut în fazele decisive şi a arătat că mai este încă un campion".

Mutu a fost integralist şi a marcat un gol în meciul pe care formaţia sa, Fiorentina, l-a câştigat, miercuri, pe teren propriu, cu scorul de 5-2 (1-1), în faţa echipei Debrecen, în etapa a IV-a a grupei E a Ligii Campionilor. Mutu a deschis scorul în minutul 14, celelalte goluri ale Fiorentinei fiind marcate de Dainelli '52, Montolivo '59, Marchionni '61 şi Gilardino '74.

Vezi aici rezumatul video al meciului

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici