Mutu, locul trei în topul celor mai buni jucători ai Fiorentinei

Atacantul Adrian Mutu ocupă locul trei în topul celor mai buni jucători ai formaţiei AC Fiorentina în sezonul 2008/2009, conform site-ului FirenzeViola.it, care i-a acordat românului nota 7,5, aceeaşi ca şi fundaşului Manuel Pasqual.

21 afișări
Imaginea articolului Mutu, locul trei în topul celor mai buni jucători ai Fiorentinei

Atacantul Adrian Mutu (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Internaţionalul român a fost devansat în ierarhia întocmită de site-ul italian de atacantul Alberto Gilardino (8) şi de portarul Sebastien Frey (8).

"De la o plecare aproape sigură, la o confirmare neaşteptată. Ultimele zece luni din trecutul lui Mutu se pot rezuma în două cuvinte: goluri şi accidentări. Jucătorul român a tras după el pe Fiorentina în momente nefaste, ca şi în acel rezultat de 3-3 cu Genoa, care a fost de fapt cel mai important joc pentru îndeplinirea obiectivului din acest sezon", notează site-ul din Florenţa.

Mutu a marcat toate cele trei goluri ale echipei sale în meciul terminat la egalitate, la 15 februarie, în deplasare, scor 3-3, cu Genoa, în etapa a XXIV-a a campionatului Italiei.

Sursa citată menţionează că deşi atacantul român a lipsit de la ultimele meciuri din acest sezon din Serie A, AC Fiorentina a avut rezultate bune şi fără aportul său: "A lipsit la ultimele meciuri din campionat, dar acest lucru nu s-a văzut în rezultatele obţinute de gruparea Viola. Semn că Fiorentina poate face faţă şi fără el? Mai degrabă arată că jucătorii Fiorentinei au învăţat să se descurce singuri, chiar dacă prin aportul «numărului zece» este cu totul altă muzică".

Adrian Mutu nu a mai evoluat pentru gruparea din Florenţa de la începutul lunii aprilie, atunci când a fost operat după ce în urma unei artroscopii s-a descoperit că suferă de o leziune a meniscului extern de la genunchiul stâng.

Mutu a terminat pe locul şapte în clasamentul golgheterilor din Serie A în sezonul 2008/2009, reuşind să înscrie 13 goluri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici