Mutu: Pe Piţurcă nu îl ajută rezultatele, dar nu e numai vina lui

Atacantul Adrian Mutu a declarat, marţi, la Klagenfurt, că rezultatele obţinute de echipa naţională în ultima perioadă nu îl avantajează pe selecţionerul Victor Piţurcă, pe care nu îl consideră însă singurul vinovat de aceste insuccese.

13 afișări
Imaginea articolului Mutu: Pe Piţurcă nu îl ajută rezultatele, dar nu e numai vina lui

Mutu: Pe Piţurcă nu îl ajută rezultatele, dar nu e numai vina lui (Imagine: Mediafax Foto)

"Această generaţie a suferit din cauza faptului că nu a avut rezultate şi e normal să se spună că este o generaţie irosită. Nu ştiu de ce se vorbeşte că selecţionerul trebuie să plece. E adevărat că nu îl ajută rezultatele, dar asta nu înseamnă că e numai vina dânsului. Dacă vom reuşi să obţinem un rezultat bun, nu ştiu dacă lucrurile se vor îndrepta, dar cu siguranţă se vor linişti. Ce se va întâmpla mai departe e treaba celor de la federaţie şi a domnului Piţurcă. Ei decid dacă vor continua sau nu. Din partea noastră ne dorim să termine această campanie, pentru că aşa este normal. Cei care vor doar jucători tineri la echipa naţională nu ştiu ce vorbesc. Aia e o echipă de club şi îşi doreşti performanţe în 5-6 ani. E bună şi întinerirea echipei, dar aici vorbim de echipa naţională, de presiunea care există, de dorinţa oamenilor. Şi atunci e foarte greu să joci cu fotbalişti tineri, din România, care nu au valoare internaţională. Va fi nevoie de răbdare pentru acest proiect de lungă durată", a declarat Mutu.

Referitor la partida cu selecţionata Austriei, din preliminariile Cupei Mondiale din 2010, Mutu exclude chiar şi varianta unui rezultat de egalitate.

"Presiunea e destul de mare. Ne dăm seama de asta, nici măcar un egal nu e bun pentru noi. Suntem pregătiţi să dăm tot ce putem. Cred că voi juca în partia cu Austria, am ceva probleme, dar sper să fiu apt. Încerc să fiu mai optimist şi atât timp cât mai există matematic şanse de calificare, de ce să nu credem? Nu ar fi o minune să învingem în toate meciurile, dar va fi foarte greu. Rezultatele din ultimul timp ne fac să ne gândim că ar fi o minune, dar să nu uităm că am câştigat şi atunci când părea imposibil. În acest moment trebuie să ne însuşim criticile şi să fim uniţi".

Meciul Austria - România, cotând pentru grupa a 7-a a preliminariilor CM 2010, va avea loc, miercuri, de la ora 21.30, pe arena Hypo Worthersee Arena din Klagenfurt, şi va fi transmis de Pro TV.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici