Mutu va accepta oferta Fiorentinei

Atacantul Adrian Mutu, care în aceste zile se află împreună cu familia la Miami, va ajunge, marţi, la Florenţa, şi este decis să accepte oferta clubului Fiorentina privind semnarea unui nou contract valabil până în 2012, cu o mărire a salariului cu 10 procente, a anunţat Corriere dello Sport.

11 afișări
Imaginea articolului Mutu va accepta oferta Fiorentinei

Mutu va accepta oferta Fiorentinei (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit publicaţiei italiene, citate de site-ul violanews.com, Mutu va semna chiar marţi noul acord cu Fiorentina, după ce a fost convins chiar de preşedintele clubului, Andrea Della Valle, prin intermediul unui mesaj în care i-a transmis: "Eşti un jucător simbol, cu tine vrem să ne construim succesele".

Corriere dello Sport susţine că a încercat să-l contacteze pe internaţionalul român, care nu a dorit, însă, să ofere declaraţii pe această temă. Totuşi, sursa citată scrie că Mutu le-a mărturisit unor apropiaţi că vrea să rămână la Fiorentina.

"Este pregătit să facă încă un pas înapoi. Să accepte ofertele făcute, cu limitele propuse. Pentru că vrea să rămână la Fiorentina. A simţit că are din nou afecţiunea oamenilor. Preşedintele Andrea Della Valle şi-a reafirmat încrederea în el, spunându-i că rămâne în centrul proiectului. (...) Marţi vor dispărea toate neînţelegerile, dubiile, cuvintele. O strângere de mână va pune capăt cazului care a inflamat perioada de mercato a clubului viola", a scris Corriere dello Sport.

Cotidianul italian a mai scris că Mutu vrea să devină căpitan al Fiorentinei.

"Este ceva ce Mutu nu va cere niciodată, dar un lucru pe care îl consideră mai important chiar decât mărirea de salariu: rolul de lider al echipei. Visul lui e acela de a purta banderola de căpitan. Dacă şi colegii vor fi, evident, de acord. (...) Echipa va decide, iar ultimul cuvânt îl va avea Cesare Prandelli. Iar tehnicianul este încă furios pe un precedent similar. Cesare şi Adrian sunt legaţi de o relaţie puternică, echilibrată. Antrenorul ştie cum să-şi gestioneze campionul. Cu mângâieri şi... altoiri (metaforice). Chiar în anul în care erau împreună la Parma, Adrian şi-a manifestat dorinţa de a fi căpitan. A obţinut-o şi după câteva zile a semnat cu Chelsea. Dar atunci era un alt Mutu, mai tânăr, imprevizibil. Acum s-a maturizat, dar Prandelli înainte de a spune, eventual, da, se va gândi de două mii de ori", a scris sursa citată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici