Mutu vrea să facă mai multe donaţii în contul despăgubirii către Chelsea

Atacantul Adrian Mutu a declarat, într-un comunicat remis agenţiei Ansa, care este adresat clubului Chelsea şi FIFA, că doreşte să facă mai multe donaţii, la asociaţii de caritate din Italia, Anglia şi România, în contul despăgubirii de 17 milioane de euro către clubul londonez.

31 afișări
Imaginea articolului Mutu vrea să facă mai multe donaţii în contul despăgubirii către Chelsea

Adrian Mutu (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

"Către Chelsea FC. Către Comitetului de disciplină al FIFA. Către preşedintele FIFA, domnul Jospe Blatter.Mă adresez cu această scrisoare clubului Chelses şi organelor competente ale FIFA pentru a exprima următoarele: În ceea ce priveşte povestea lungă şi complexă pe care o am cu Chelsea în faţa organelor de justiţie ale FIFA, care, recent, m-au obligat să plătesc suma de 17.183.990 euro, plus dobânda şi taxele legale, am spus deja public că respect verdictele emise de orice autoritate cu caracter internaţional, ce ar trebui să fie formulate în termeni percepuţi independent şi obiectiv. Eu nu pot împărtăşi motive de fapt şi juridice ce au stat la baza acestor verdicte şi de aceea am intenţia, dacă va fi necesar, să continui lupta, în toate locurile în care este posibil să-mi apăr drepturile mele ca om şi ca fotbalist. În acelaşi timp, vreau să comunic că nu «pot» plăti această sumă şi nicio persoană fizică în situaţia mea nu poate, în mod realist, să o facă şi poate nicio companie, chiar şi cele de dimensiuni apreciabile. Nu este o chestiune de voinţă ci de înţelegere a unui principiu raţional şi natural de «non exigibil». Îmi pare rău pentru ceea ce s-a întâmplat atunci când jucam pentru Chelsea şi pentru că nu i-am putut aduce acestui club, din mai multe motive, ceea ce valoarea echipei şi a conducerii ar fi meritat", se arată în comunicatul românului.

Atacantul român propune un mod de rezolvare a acestei probleme. "Cred, însă că cel mai bun mod de a rezolva această problemă, care ar mulţumi ambele părţi, este următorul: am de gând să fac, cu titlu de tranzacţie pentru litigiu în curs, o donaţie semnificativă către o asociaţie oarecare din Florenţa sau din altă parte din Italia, care se ocupă cu recuperarea tinerilor ce au avut probleme legate de consumul de substanţe interzise, dar şi să efectuez o donaţie similară la o organizaţie de caritate aleasă de către clubul Chelsea în Londra sau în Anglia şi acelaşi lucru în ţara mea, România. Cu acest lucru nu vrea să fac simple gesturi de «caritate», ci să demonstrez, chiar şi clubului Chelsea, că lumea noastră este capabilă să-şi amintească scopul social real al sportului şi că este capabilă să depăşească disputele sale pentru a-i ajuta pe tinerii ce suferă şi care, de asemenea, au făcut greşeli, uneori şi din cauza mesajelor educative negative ce provin din diferite sfere ale societăţii, inclusiv din lumea sportului, şi că nu ar trebui să fie distruşi ca oameni, ci recuperaţi la adevăratele valori ale vieţii. Invit astfel public clubul Chelsea, dacă doreşte să se alăture, să încheie acest acord cu mine, sub patronajul autorităţilor FIFA, în oraşul Florenţa", mai scrie Adrian Mutu în comunicatul menţionat.

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a anunţat, la 31 iulie, că a respins memoriul formulat de Adrian Mutu la decizia Camerei pentru Rezolvarea Disputelor (DRC) din cadrul FIFA, care a hotărât, la 7 mai 2008, că jucătorul trebuie să plătească clubului Chelsea despăgubiri în valoare de 17 milioane de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici