Mutu vrea să fie ca Batistuta

Atacantul Adrian Mutu a declarat, într-un interviu acordat revistei oficiale a UEFA Champions League, numărul din decembrie 2008-ianuarie 2009, că speră să realizeze la gruparea AC Fiorentina tot ce a reuşit la acest club şi fostul internaţional argetinian Gabriel Batistuta.

16 afișări
Imaginea articolului Mutu vrea să fie ca Batistuta

Mutu vrea să fie ca Batistuta (Imagine: Mediafax Foto)

"La Fiorentina sper să fac ceea ce a realizat şi Batistuta, care a fost un mare campion", a precizat internaţionalul român.

Atacantul a precizat că evoluţiile sale de când a sosit la formaţia din Florenţa s-au îmbunătăţit imens din primul an până în prezent şi că a acumulat o anumită maturitate în joc. "Pe teren sunt o persoană de care ai vrea să fugi. În primul sezon la Fiorentina am văzut de 14 ori cartonaşul galben, în următorul am luat doar şase, dintre care practic au fost două în acelaşi meci, ce s-au transformat în roşu. Iar până acum în acest sezon nu am luat încă niciunul. Am încercat să cooperez mai mult cu arbitrii", a explicat fotbalistul în vârstă de 29 de ani.

Mutu a adăugat că principalul motiv care l-a determinat să părăsească în vara anului 2006 gruparea Juventus Torino, pentru a veni la AC Fiorentina, a fost dorinţa sa de a lucra din nou cu tehnicianul Cesar Prandelli, antrenorul care îl pregătise şi în perioada când a evoluat la Parma: "Ne-am plecat de la Juventus din cauza scandalului Calciopoli, ci pentru că am vrut să lucrez din nou cu Cesare Prandelli, un om care mă făcea să mă simt în siguranţă. Mă ajuta să am o continuitate în joc. La Parma am avut o relaţie excelentă din momentul în care ne-am cunoscut şi după ce am plecat de acolo amândoi am sperat să mai avem ocazia de a lucra împreună. Eu m-am înţeles bine cu majoritatea antrenorilor: Lippi, Ranieri, Capello. Excepţie a făcut Mourinho, pur şi simplu nu ne potriveam. Era imposibil să ne înţelegem pentru că şi el era arogant şi eu eram arogant. Pentru mine Prandelli este numărul unu".

Mutu se află la clubul din Florenţa din iunie 2006, fiind transferat de la Juventus Torino contra sumei de 8 milioane de euro. Atacantul român a marcat până în prezent 41 de goluri în cele 77 de partide jucate pentru echipa Viola.

Atacantul român a făcut o referire şi la ceea mai dificilă perioadă din cariera sa de fotbalist, atunci când a evoluat la clubul Chelsea şi a fost depistat pozitiv cu cocaină, primind apoi o suspendare de şapte luni din partea FIFA: "Am aproape 30 de ani, iar în ultimul timp am început să văd viaţa într-un alt mod şi în fotbal şi în plan personal. Nu cred că am pierdut timpul. Ce a fost a fost, am ştiut imediat că am făcut ceva rău. Nu ştiu cum am ajuns să fac o aşa greşeală. A fost o imensă eroare şi mai ales pentru un sportiv, care trebuie să ducă o viaţă sănătoasă. După ce mi-am dat seama ce făcusem, am început o nouă viaţă. Am avut suportul familie mele. Apoi am cunoscut-o pe actuala mea soţie, care este o persoană minunată şi care m-a ajutat foarte mult".

Clubul Chelsea l-a concediat pe internaţionalul român după ce a fost depistat pozitiv în urma unui control efectuat în toamna anului 2004 şi a făcut apel la FIFA pentru a recupera banii plătiţi pentru transferul său. În vara acestui an, Camera de rezolvare a litigiilor din cadrul FIFA a decis că Mutu trebuie să plătească aproximativ 17 milioane de euro clubului londonez, ca daune pentru contractul anulat din cauza consumului de cocaină. "Amenda asta este o nedreptate şi am de gând să lupt până la capăt pentru adevăr", a menţionat jucătorul român.

De asemenea, "Briliantul" a dezvăluit şi relaţia excelentă pe care o are cu cei doi părinţi ai săi şi care au fost împrejurările care le-au făcut să devină fotbalist profesionist.

De-a lungul carierei sale de fotbalist profesionist, internaţionalul român a mai evoluat la FC Argeş Piteşti, Dinamo Bucureşti, Internazionale Milano, Verona, Parma, Chelsea şi Juventus.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici