„Nadal a slăbit patru kilograme în timpul meciului cu Shapovalov" spune antrenorul Carlos Moya

Carlos Moya a vorbit despre efortul extrem al lui Rafael Nadal în meciul împotriva canadianului Denis Shapovalov, de la Australian Open, care a durat 5 seturi şi aproape patru ore. Nadal s-a calificat în semifinala turneului, unde îl va întâlni pe italianul Matteo Berrettini.

452 afișări
Imaginea articolului „Nadal a slăbit patru kilograme în timpul meciului cu Shapovalov" spune antrenorul Carlos Moya

„Nadal a slăbit patru kilograme în timpul meciului cu Shapovalov" spune antrenorul Carlos Moya

Antrenorul spaniol a recunoscut că Nadal a fost nevoit să se întrebuinţeze serios pentru a supravieţui în meciul cu Shapovalov, lăsându-l pe acesta cu patru kilograme mai puţin după meci. Moya a declarat, citat de tennisuptodate.com:

„După meci, am văzut că a slăbit patru kilograme. Acest lucru s-a datorat deshidratării severe".

După cum a precizat Moya, cea mai mare parte a greutăţii pierdute este cea a apei, deoarece jucătorii au jucat în condiţii extrem de grele, din cauza căldurii.

S-a vorbit mult despre Nadal şi despre capacitatea sa de a se recupera după acest meci, deoarece în semifinale îl va înfrunta Berrettini, un jucător care are şi el puterea de a duce cu succes la capăt un meci lung. Nadal a recunoscut după meciul cu Shapovalov că a fost epuizat, acuzând şi unele probleme stomacale.

Nadal va fi însă foarte motivat de şansa de a câştiga al 21-lea Grand Slam din carieră, având totodată ocazi de a-şi asigura cea de-a doua finală din istorie în Australia. El a câştigat singura finală pe care a jucat-o anterior, aşa că are amintiri plăcute despre finala din această competiţie. Moya crede că Nadal va fi pregătit, datorită unei zile de odihnă în plus:

„Această zi suplimentară de odihnă este o binecuvântare. Suntem convinşi că pentru semifinale va fi 100%".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici