Nadal: Nu am mai putut juca din cauza durerilor la genunchiul drept

Tenismanul spaniol Rafael Nadal a declarat, marţi, că a fost nevoit să abandoneze în meciul cu Andy Murray, din sferturile Australian Open, din cauza unor dureri la genunchiul drept, care au început să-l deranjeze încă din setul al doilea.

19 afișări
Imaginea articolului Nadal: Nu am mai putut juca din cauza durerilor la genunchiul drept

Nadal: Nu am mai putut juca din cauza durerilor la genunchiul drept (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Durerile au apărut spre finalul celui de al doilea set, aceasta este o problemă similară cu cea pe care am avut-o anul trecut. După asta, pur şi simplu am scăzut în joc, era imposibil să câştig meciul. Nu îmi stă în obicei să renunţ, îmi pare extrem de rău, dar mă simţeam prost şi nu vreau să repet aceeaşi greşeală ca anul trecut. Nu am vrut să depăşesc limita. Este însă prea devreme pentru a spune mai multe", a spus sportivul iberic.

Nadal, numărul doi în clasamentul mondial, a fost deja afectat de unele probleme la ambii genunchii în 2009, fiind nevoit să renunţe la participarea la turneul de la Wimbledon din acest motiv.

Rafael Nadal a adăugat că până să-i apară durerea la genunchi a jucat, la fel ca şi adversarul său, un "tenis de necrezut": "Nu cred că am jucat aşa bine de la la victoria mea din acest turneu, de acum un an".

Sportivul iberic a ţinut să-l laude şi pe adversarul său de marţi, britanicul andy Murray. "Dacă el va continua în acest fel, are şanse mari de a câştiga turneul", a punctat Nadal.

Tenismanul britanic Andy Murray, cap de serie numărul 5, s-a calificat, marţi, în semifinalele Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului, în urma abandonului lui Nadal la scorul de 3-6, 6-7 (2/7), 0-3 pentru britanic. În semifinale, Murray îl va întâlni pe croatul Marin Cilici, cap de serie numărul 14, care a trecut, cu scorul de 7-6 (7/4), 6-3, 3-6, 2-6, 6-3, de americanul Andy Roddick, al şaptelea favorit al competiţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici