Nadal: Victoria din meciul cu Federer îmi va rămâne în memorie pentru totdeauna - FOTO

Tenismanul spaniol Rafael Nadal, numărul doi mondial, a declarat că victoria pe care a obţinut-o, joi, în meciul cu elveţianul Roger Federer, din semifinalele Australian Open, se numără printre succesele pe care nu le va uita niciodată.

441 afișări
Imaginea articolului Nadal: Victoria din meciul cu Federer îmi va rămâne în memorie pentru totdeauna - FOTO

Nadal: Victoria din meciul cu Federer îmi va rămâne în memorie pentru totdeauna

"Sunt foarte mulţumit de rezultatele mele din ultimele două săptămâni. Am reuşit ceea ce nu gândeam, ceea ce visam acum trei săptămâni. Este o victorie fantastică. Este una din victoriile care vor rămâne în memoria mea pentru totdeauna. Este un mod fantastic de a începe sezonul. Îmi dă o încredere enormă şi mult calm", a spus Nadal.

Rafael Nadal a explicat şi cum a decurs meciul cu Federer: "El a început foarte agresiv, jucând la un nivel foarte foarte înalt. Am avut mereu impresia că atunci când joacă astfel este aproape imposibil să te ridici la nivelul lui. Însă după primele trei game-uri, am început să pot să lovesc mingea, să îmi regăsesc ritmul. Jocul s-a echilibrat. Am simţit că dominam la finalul primului set, iar acest lucru mi-a dat încredere. Apoi, am început să joc agresiv, să îmi fac jocul. Iar Roger cred că era puţin obosit".

Nadal a precizat că ar pleca mulţumit acasă şi dacă nu va câştiga Australian Open. "Voi face totul ca să fie o finală mare şi sper să am şanse. Însă dacă adversarul meu va fi mai bun şi mă va învinge, voi pleca acasă foarte mulţumit de parcursul meu, ştiind că munca mea este răsplătită şi voi continua să muncesc în această manieră, spunându-mi că voi obţine un succes frumos lunile următoare", a adăugat spaniolul.

Tenismanul spaniol Rafael Nadal, locul 2 ATP, l-a învins, joi, cu scorul de 6-7 (5/7), 6-2, 7-6 (7/5), 6-4, pe elveţianul Roger Federer, locul 3 ATP, calificându-se în ultimul act al turneului Australian Open.

Spaniolul este pentru a 15-a oară într-o finală a unui turneu de Grand Slam (a câştigat de 10 ori), egalându-i pe Andre Agassi, Jimmy Connors şi Roy Emerson.

Nadal se va afla pentru a patra oară consecutiv într-o finală de Grand Slam şi îl va întâlni pe învingătorul meciului de vineri, dintre sârbul Novak Djokovici, liderul ATP, deţinătorul titlului, şi britanicul Andy Murray, locul 4 ATP.

Ultimul titlu de Grand Slam câştigat de jucătorul spaniol a fost la Roland Garros, anul trecut. Apoi, Nadal a pierdut trofeele de la Wimbledon şi US Open în faţa lui Djokovici, iar duminică va intra pe teren pentru a doua oară în carieră în finala Australian Open.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici