Nadia Comăneci, alături de sportivii români la Jocurile Mondiale Special Olympics

Fosta gimnastă Nadia Comăneci va fi alături de sportivii români la Jocurile Mondiale de vară Special Olympics, care vor avea loc la Los Angeles, fiind ambasador al acestei mişcări la nivel global şi membru în Comitetul Executiv al organizaţiei.

160 afișări
Imaginea articolului Nadia Comăneci, alături de sportivii români la Jocurile Mondiale Special Olympics

Nadia Comăneci (Imagine: Catalin Abagiu/Mediafax Foto)

Nadia Comăneci va defila alături de sportivii români la ceremonia de deschidere a competiţiei, în timp ce soţul său, Bart Conner va fi lângă sportivii americani, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, directorul Special Olympics România, Cristian Ispas.

Ministrul Tineretului şi Sportului, Gabriela Szabo s-a declarat încântată de întâlnirea cu sportivii cu dizabilităţi, transmiţându-le că îi aşteaptă cu cât mai multe medalii. "Sunt alături de sportivii special olympics de mulţi ani. Şi ca ministru al sportului e foarte important ca ei să simtă că ne pasă de munca lor şi că îi susţinem în drumul lor către performanţă. A fost o plăcere să mă întâlnesc cu o parte din delegaţia de sportivi cu dizabilităţi, trebuie să le spunem că ne pasă de efortul lor şi că îi aşteptăm acasă cu multe medalii. Trebuie să ştie că acolo, la Los Angeles, îi va aştepta un fan al lor şi al sportului românesc, Nadia Comăneci, care este ambasador al evenimentului", a declarat ministrul Tineretului şi Sportului, Gabriela Szabo.

Delegaţia României este compusă din 29 de sportivi, 23 având dizabilităţi intelectuale şi 6 parteneri. Sportivii români vor concura la probele de înot, gimnastică artistică, bocce, tenis de masă, fotbal unificat şi atletism.

La Jocurile Mondiale de vară Special Olympics, care se vor desfăşura în perioada 25 iulie - 2 august, vor participa peste 7000 de sportivi din 177 de ţări.

Preşedinţii de onoare ai Jocurilor Mondiale Special Olympics sunt preşedintele SUA, Barack Obama şi soţia acestuia, Michelle.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici