Nadia Comăneci în Cartea Recordurilor

World Records Academy (Academia Recordurilor Mondiale) a anunţat, miercuri, cu ocazia împlinirii a 31 de ani de la prima notă de zece obţinută de Nadia Comăneci la Jocurile Olimpice de la Montreal, că a omologat recordul stabilit de fosta gimnastă: şapte note de zece la o singură ediţie a JO.

4 afișări
Imaginea articolului Nadia Comăneci în Cartea Recordurilor

Nadia Comăneci în Cartea Recordurilor

World Records Academy a anunţat, pe site-ul oficial, că îi va trimite Nadiei Comăneci un certificat special, sigilat cu aur, care să ateste acest record mondial, numele fostei gimnaste române urmând să rămână pentru totdeauna menţionat în Cartea Recordurilor Mondiale. De asemenea, ziua de 18 iulie este declarată Ziua Recordurilor Mondiale, "pentru a aminti de una dintre cele mai frumoase evoluţii din istoria olimpică".

"Cu un total de şapte note de zece la Jocurile Olimpice din Montreal (1976), legenda olimpică Nadia Comăneci a stabilit un record mondial pentru cele mai multe note de zece obţinute la o singură ediţie a Jocurilor Olimpice. Ea a furat inimile tuturor, devenind prima gimnastă din lume care a aflat cum este să fii perfectă. Înainte de 1976, niciun bărbat şi nicio femeie nu a reuşit să obţină nota zece la un eveniment olimpic. Şi atunci a apărut Nadia Comăneci, o româncă de numai 14 ani care a uimit juriul de la Montreal până într-atât încât a fost nevoit să-i dea nota zece", scrie sursa citată.

Nadia Comăneci a câştigat, la Montreal, trei medalii de aur: la individual compus, la paralele şi la bârnă, o medalie de argint cu echipa României şi o medalie de bronz la sol.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici