Naomi Osaka, prima semifinalistă de la Australian Open pe tabloul feminin

  • Tenismena japoneză Naomi Osaka s-a calificat marţi în semifinala Australian Open.
  • Osaka a învins-o categoric, cu 6-2, 6-2, pe taiwaneza Su-Wei Hsieh, considerată surpriza turneului.
  • Naomi Osaka, numărul 3 mondial şi fostă lideră a ierarhiei, este deţinătoare a titlului de la antipozi în 2019.
1407 afișări
Imaginea articolului Naomi Osaka, prima semifinalistă de la Australian Open pe tabloul feminin

FOTO: Profimedia

Australian Open a ajuns marţi în faza sferturilor de finală, prima partidă a sesiunii de după-amiază (în Australia) aducându-le faţă în faţă pe japoneza Naomi Osaka (23 ani, 3 WTA) şi pe taiwaneza Su-Wei Hsieh (35 ani, 71 WTA), surpriza acestui turneu, în competiţia feminină.

Taiwaneza a dat semne din start că ar putea produce o nouă surpriză, având o minge de break chiar în debutul meciului, pe care însă nu a valorificat-o. Hsieh a reuşit să ţină pasul cu mult mai tânăra sa adversară doar până la 1-2 pentru Osaka. Japoneza a luat primul break, la mare luptă, după 4 tentative. Taiwaneza ar fi putut să revină în joc cu rebreak la 1-3, dar Osaka a salvat în două rânduri şi s-a desprins la 1-4.

Cele două şi-au câştigat apoi următorul serviciu, Osaka adjudecându-şi setul 6-2, cu un ultim break.

Fostul număr 1 mondial a servit inconstant, reuşind 7 aşi, dar având un procentaj de reuşită de sub 50% la primul serviciu. Pe ansamblu, Osaka a făcut mai puţine erori neforţate şi a avut cu 10 lovituri câştigătoare mai mult decât Hsieh.

Setul doi a fost dominat şi mai clar de japoneză, care s-a impus cu 6-2, cu o evoluţie a scorului aproape identică cu cea din primul set. Doar ultimul game a fost ceva mai spectaculos, taiwaneza salvând două mingi de meci, pe propriul serviciu, pe care l-a cedat în cele din urmă după două egalităţi.

Naomi Osaka s-a calificat în semifinale, unde va întâlni câştigătoarea dintre Simona Halep şi Serena Williams. Japoneza este deţinătoare a titlului la Melbourne, în 2019.

Su-Wei Hsieh părăseşte competiţia cu un premiu de 525.000 de dolari australieni (aproximativ 336.000 de euro) şi 430 de puncte WTA.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici