Napoli: Universitatea va achiziţiona un fundaş, un atacant şi posibil un mijlocaş

Antrenorul italian Nicolo Napoli a declarat, vineri, că Universitatea Craiova va achiziţiona în pauza competiţională din această iarnă cel puţin doi jucători, un fundaş, un atacant şi posibil un mijlocaş.

17 afișări
Imaginea articolului Napoli: Universitatea va achiziţiona un fundaş, un atacant şi posibil un mijlocaş

Napoli: Universitatea va achiziţiona un fundaş, un atacant şi posibil un mijlocaş (Imagine: Mediafax Foto)

"Am vorbit cu Adrian Mititelu şi vom ţine legătura în toată această perioadă de iarnă. I-am spus ce consider eu că ar trebui să facem pentru a întări echipa şi a fost de acord. Nu pot să dau vreun nume, dar cu siguranţă vom aduce un fundaş şi un atacant. E posibil chiar şi un mijlocaş, dar aici ne vom mai gândi", a spus Napoli.

Aceştia ar fi primii jucători aduşi de Universitatea Craiova, grupare care a avut interdiţie la achiziţii în ultimele două perioade de transferuri. La finalul anului trecut Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne a decis să menţină decizia FIFA de a interzice clubului Universitatea Craiova să efectueze transferuri în următoarele două perioade regulamentare, din cauza datoriilor pe care le are faţă de jucătorii brazilieni Negri, Marquinhos şi Magri. Sancţiunea dictată de TAS vine după ce brazilienii Alesander Negri, Marcos Honorio Marquinhos şi Eduardo Roberto Magri au reclamat Universitatea pentru că nu le-a achitat salariile, suma datorată fiind estimată la 170.000 de euro. Portarul Negri, mijlocaşul Marquinhos şi atacantul Magri au venit la Universitatea Craiova la mijlocul sezonului 2004 - 2005 şi au rămas doar pentru două luni, fiind daţi afară de fostul patron Dinel Staicu.

Tehnicianul Nicolo Napoli susţine că în acest sezon îşi doreşte să câştige titlul, dar spune că principalul scop al echipei în returul Ligii I este calificarea în cupele europene. "Nu pot decât să ţintesc cât mai sus, mi-aş dori să luăm titlul, dar important este ca în retur să jucăm bine şi să ne asigurăm locul în Cupa UEFA, apoi vom mai vedea. Sunt bucuros că mulţi jucători sunt în vederile selecţionerilor, pentru ei, este un premiu al creşterii pe care au înregistrat-o în această perioadă. Nu este vorba doar de cei şapte convocaţi recent la loturi, ci şi de Stoica şi Costea, care au intrat în circuitul echipei naţionale, de Wobay, care joacă pentru Sierra Leone, şi chiar de Spase Dilevski, care poate fi selecţionat la naţionala Australiei. Sunt aşadar 11 posibili internaţionali şi cred că pot fi şi mai mulţi în viitor", a adăugat tehnicianul italian.

El a menţionat că a avut mult de lucrat cu jucătorii săi la capitolul mentalitate. "Cred că progresul cel mai mare a fost făcut la nivel mental, am lucrat mult la acest capitol. Când am preluat echipa, băieţii erau cu moralul la pământ, erau debusolaţi după ce primeau un gol, nu reuşeau să mai evolueze la fel ca la 0-0 sau atunci când conduceau. Le-am explicat că nu e nimic pierdut până nu se aude ultimul fluier şi putem întoarce orice rezultat, fiindcă avem forţă şi valoare să o facem. Au înţeles că trebuie să muncească mult, atât pentru ei, cât şi pentru coechipieri, să se ajute unul pe altul în teren, fiindcă doar împreună pot realiza ceva. Individual poţi crea o fază, dar nu poţi câştiga un meci", a precizat antrenorul.

Referitor la o posibilă plecare a sa de la Universitatea Craiova, Nicolo Napoli a afirmat: "Dacă există oferte pentru mine sau pentru jucători, înseamnă că ne facem bine treaba, nu înseamnă neapărat că şi plecăm. La fel ca în cazul fotbaliştilor, şi eu sunt mulţumit că şi alţii apreciază munca mea, este un semn al valorii, dar nu se pune problema să mă despart de Universitatea Craiova, aşa cum nici jucătorii nu vor pleca".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici