Năstase: În Capitală se joacă tenis de calitate, nu e nicio diferenţă faţă de turneele din străinătate

Fostul tenisman Ilie Năstase a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că la Bucureşti se joacă tenis de calitate "de 18 ani încontinuu" şi că nu este nicio diferenţă între un turneu din străinătate şi BRD Năstase-Ţiriac Trophy.

151 afișări
Imaginea articolului Năstase: În Capitală se joacă tenis de calitate, nu e nicio diferenţă faţă de turneele din străinătate

Ilie Năstase (Imagine: Alexandru Dobre/Mediafax Foto)

"Azi mă simt ca în '69-'70, cu atâta lume în acest parc. Acest turneu a crescut de la an la an şi trebuie să îi mulţumesc lui Ion Ţiriac pentru faptul că ţine acest turneu la Bucureşti, lucru foarte greu în această perioadă. E important că la Bucureşti se joacă tenis de calitate de 18 ani încontinuu. Nu sunt multe capitale în jurul nostru care să aibă turnee ATP. Şi vă spun eu, nu este nicio diferenţă între un turneu din străinătate şi cel de aici, de la Bucureşti. Meciurile cu Adriano (Panatta) au fost printre cele mai grele pentru că avea un stil asemănător cu al meu. Este un bun prieten, am jucat şi la dublu cu el", a spus Năstase, făcând referire la italianul cu care va face pereche pentru meciul demonstrativ din această seară, cu Andrei Pavel şi Mansour Bahrami.

Adriano Panatta a declarat că este o plăcere pentru el să fie alături de fostul său adversar, Ilie Năstase. "Eu nu am mai fãcut de mulţi ani meciuri demonstrative, dar sper să fiu la înălţimea spectacolului făcut aici în fiecare an de aceşti artişti ai tenisului. Ilie Năstase a fost unul dintre adversarii mei în anii '70, dar în fiecare seară după meciuri ne întâlneam la o cină stropită cu un pahar cu vin. Năstase era un jucător extrem de imprevizibil, iar pentru unii dintre adversarii săi răutăcios şi foarte enervant. Dar şi el se enerva de multe ori. E o mare plăcere să fiu aici alături de el, de Mansour, cu care am jucat şi la dublu, şi de Andrei Pavel", a afirmat Panatta.

Mansour Bahrami a afirmat că revine de fiecare dată cu plăcere la Bucureşti: "Sunt foarte mândru să fiu într-o companie atât de selectă. Iubesc spectatorii de aici şi revin de fiecare dată cu plăcere la Bucureşti".

Andrei Pavel speră ca seara să devină şi mai frumoasă prin câştigarea probei de dublu din cadrul turneului BRD Năstase-Ţiriac Trophy de către perechea Horia Tecău/Max Mirnîi. "Sper să avem o seară minunată. Mă bucur că voi avea lângă mine pe teren asemenea eroi şi ar fi frumos ca şi Horia (Tecău) să câştige finala la dublu. Până la urmă datorită lui Ilie Năstase jucăm toţi tenis acum", a declarat Pavel.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici