Natalia Rodriguez recunoaşte că a făcut o "eroare tactică" - VIDEO

Atleta spaniolă Natalia Rodriguez, descalificată după victoria, de duminică, din proba de 1.500 de metri de la Campionate Mondiale de atletism de la Berlin, a recunoscut că a făcut "eroare tactică" care a privat-o de medalia de aur.

63 afișări
Imaginea articolului Natalia Rodriguez recunoaşte că a făcut o "eroare tactică" - VIDEO

Natalia Rodriguez recunoaşte că a făcut o "eroare tactică" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Rodriguez a fost descalificată după ce a busculat-o şi a determinat-o să cadă, cu 200 de metri înainte de sosire, pe sportiva etiopiancă Gelete Burka, în momentul în care a încercat o depăşire pe interior.

"Sunt foarte dezamăgită pentru că în inima mea cred că am făcut o eroare tactică. A fost foarte greu, vroiam să mă ascund. Acum mă simt un pic mai bine, dar nu am putut dormi noaptea trecută (n.r. - duminică noaptea), m-am dus să fac o plimbare prin oraş", a precizat sportiva iberică, luni, în momentul sosiri pe aeroportul din Madrid.

Într-un interviu acordat Radio Marca, înainte de a părăsi Germania, Rodriguez refuzase să-şi recunoscă vina. "Era foarte clar că eu voi câştiga, mi-au furat victoria. Sportiva din Etiopa a fost cea care m-a blocat. A urmat un şoc în urma căruia a căzut", a precizat sportiva spaniolă, recunoscând însă că mutarea de depăşire pe interior a fost una "foarte riscantă".

Natalia Rodriguez recunoaşte că a făcut o "eroare tactică" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Atleta spaniolă, care a izbucnit în lacrimi după descalificare, a catalogat, duminică, ca nedreaptă această pedeapsă, precizând că nu a comis "nicio eroare".

Totuşi, punctul de vedere al Federaţiei Spaniole de Atletism, diferă de cel al sportivei, forul iberic considerând ca "justă" decizia descalificării, în urma vizionării imaginilor video ale incidentului, a menţionat directorul general al organismului spaniol, Jose Luis de Carlos, citat de mass-media locală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici