Naţionala de baschet masculin a României, învinsă de Spania, scor 50-91, în grupa C a Eurobasket

România a pierdut şi al treilea joc la Eurobasket, 50-91 în faţa Spaniei, într-un meci din cadrul Grupei C. Trupa lui Marcel Ţenter s-a aflat în faţa unui moment istoric pentru această perioadă, având în vedere că a înfruntat cea mai bună naţională din Europa.

574 afișări
Imaginea articolului Naţionala de baschet masculin a României, învinsă de Spania, scor 50-91, în grupa C a Eurobasket

Naţionala de baschet masculin a României, învinsă de Spania, scor 50-91, în grupa C a Eurobasket

Marele regret al tricolorilor este că nu l-au avut în faţă nicio secundă pe Pau Gasol, vedeta Spaniei, menajat. Marţi, de la ora 20:30, România va înfrunta Ungaria.

Peste 8.000 de spectatori au venit în Sala Polivalentă din Cluj pentru a urmări pe viu nişte jucători obişnuiţi să partide la show-ul anual numit NBA, dar şi jucători obişnuiţi să joace de regulă în Euroleague, probabil a doua competiţie ca valoare din Europa la nivel de cluburi după Liga Campionilor la fotbal. Pentru România a fost o ocazie destul de rară să aibă în faţă vetete precum fraţii Gasol, Rubio, Navarro şi alţii, în condiţiile în care nu prind Spania nici măcar în meciuri de pregătire. Cu atât s-au ales însă tricolorii, întrucât valoric au arătat că sunt destul de departe de o echipă care deţine titlul continental. Şi asta în condiţiile în care Spania nu l-a trimis în teren pe legendarul Pau Gasol nici măcar o secundă. De altfel, ibericii şi-au menajat majoritatea titularilor. Din primul 5 care a intrat în teren cu România, doar Oriol a stat mai mult de 16 minute în teren.

Tricolorii au rezistat un sfert în faţa Spaniei (scor 19-21), în primele 10 minute reuşind să şi conducă Spania cu 19-18. România a reuşit 2-3 acţiuni consecutive foarte bune, care au ridicat sala în picioare. Spectatorii au fost însă în cea mai mare parte relaxaţi şi au savurat spectacolul oferit în special de rezervele Spaniei, în frunte cu fraţii Hernangomez. După un prim sfert reuşit, băieţii lui Marcel Ţenter şi-au respectat foarte mult adversarii, iar în următoarele două sferturi au realizat doar 16 puncte. Adică mai puţin decât în primele 10 minute. Spania s-a desprins la 35 de puncte distanţă până în minutul 30 (70-35).

Deşi au existat temeri că Spania ar putea ajunge la 100 de puncte, acest lucru nu s-a întâmplat. Ibericii au fost destul de prietenoşi şi s-au oprit la final la o diferenţă de 41 de puncte: 91-50. Pentru ei abia de marţi începe turneul final, când vor înfrunta Croaţia. Şi pentru România urmează cel mai important test, cel cu Ungaria, care azi a învins Cehia cu 85-73.

România - Spania 50-91 (19-21, 8-20, 8-29, 15-21)

Moldoveanu 15, Nicolescu 6, Calotă 6, Baciu 5, Paliciuc 5, Olah 4, Mandache 3, Nicoară 2, Căţe 2, Torok 2 / J. Hernangomez 18, M. Gasol 11, Oriola 11, Sastre 10, W Hernangomez 9, Navarro 8, Rubio 8, Vives 5, San Emeterio 4

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici