Naţionala de fotbal olimpică a României, victorie la limită cu selecţionata similară a Australiei

  • România U23, încheie cu un succes turneul din Spania, scor 1-0.
  • Contra ”cangurilor”, calificaţi la Tokyo, a marcat George Ganea.
  • Turneul de fotbal de la JO se va desfăşura în perioada 27 iulie - 7 august 2021.
208 afișări
Imaginea articolului Naţionala de fotbal olimpică a României, victorie la limită cu selecţionata similară a Australiei

După 0-1 cu Mexic U23, România U23 a continuat cu o victorie turneul de pregătire de la Marbella. Naţionala olimpică a dispus, marţi seară, de o altă echipă calificată la Jocurile Olimpice de la Tokyo, Australia U23. România a dispus cu 1-0, gol în minuutl 9 marcat de George Ganea, fotbalist la FC Viitorul.

Echipa de start a României U23, trimisă pe teren de selecţionerul Nicolae Dică: Aioani - Raţiu, Paşcanu, Nedelcu, Boboc - M. Marin, Ciobanu, Dulca - Cîmpanu, Ganea, Măţan.

Selecţionerul naţionalei mari, Mirel Rădoi, a revenit luni în cantonamentul reprezentativei U23, după ce a condus prima reprezentativă în meciul cu Anglia, de la Middlesbrough, şi a supervizat antrenamentul oficial. Tot el va conduce naţionala olimpică la Tokyo.

Nicolae Dică a condus lotul „tricolor” în absenţa lui Mirel Rădoi.

Turneul de fotbal de la Jocurile Olimpice se va desfăşura în perioada 27 iulie - 7 august 2021. 3 adversare are România în grupa de la JO de la Tokyo: Honduras (22 iulie), Coreea de Sud (25 iulie) şi Noua Zeelandă (28 iulie).

La Marbella, România a avut o selecţionată experimentală. ”Mulţi dintre jucătorii cu care am venit aici nu fac parte din lotul pentru Olimpiadă. Sunt jucători foarte tineri, născuţi în 2002, 2001. Sunt lucruri bune pe care jucătorii le-au făcut la ultimele două Campionate Europene, dar ce vom face la Olimpiadă o să depindă foarte mult de jucătorii pe care îi vom putea lua.

Prin acest stagiu de pregătire am vrut ca jucătorii să nu aibă o vacanţă foarte lungă, să vedem dacă jucătorii noi pot face faţă la un nivel mai mare şi cum răspund la cerinţele noastre jucătorii pe care dorim să îi luăm la Olimpiadă. Gândirea mea este fotbal este identică cu cea a lui Mirel”, a spus Nicolae Dică, potrivit gsp.ro.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici