Naţionala de polo a României s-a calificat la turneul preolimpic de la Edmonton

Naţionala de polo a României a învins, vineri, campioana europeană Croaţia, scor 16-15, într-un meci contând pentru locurile 7-10 şi va juca pentru poziţiile 7-8, obţinând implicit şi calificarea la turneul preolimpic de la Edmonton, la care acced primele nouă clasate la CE din Olanda.

205 afișări
Imaginea articolului Naţionala de polo a României s-a calificat la turneul preolimpic de la Edmonton

Naţionala de polo a României s-a calificat la turneul preolimpic de la Edmonton (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

România s-a impus în faţa Croaţiei după prelungiri şi lovituri de departajare. Scorul pe reprize a fost 4-2, 3-2, 2-1, 1-5, până la finalul timpului regulamentar de joc (10-10) şi 0-1, 2-1 în cele două reprize de prelungiri, acestea fiind urmate de aruncări de penalitate, pentru departajare. România a marcat patru dintre acestea, iar Croaţia doar trei, victoria fiind adusă de Tiberiu Negrean, cu 16-15.

Marcatori:

România - Radu 4 goluri, Negrean 3, Iosep 3, Diaconu 2, Buşilă 1, Chioveanu 1, Goanţă 1, Kadar 1.

Croaţia - Sukno 6 goluri, Jokovici 4, Baraci 2, Boskovici 1, Muslim 1, Karaci 1.

În următoarea partidă, tricolorii vor juca pentru locurile 7-8, cu câştigătoarea dintre Spania şi Olanda.

Tot vineri s-a mai jucat partida pentru locurile 11-12, între Macedonia şi Turcia, scor 9-7, programul zilei incluzând şi disputele Spania-Olanda, turneul pentru locurile 7-10, dar şi semifinalele, dintre Italia-Serbia, respectiv Muntenegru-Ungaria. Finalele pentru medalii sunt programate duminică.

Rezultatele complete ale României, la CE de la Eindhoven, sunt următoarele:

Grupa B: cu Croaţia (7-10), cu Spania (10-12), cu Muntenegru (8-11), cu Serbia (5-14) şi cu Germania (9-10)

Turneul locurile 7-12: cu Macedonia (12-10)

Turneul locurile 7-10: cu Croaţia (16-15).

La ultima ediţie a CE, câştigată de Croaţia, echipa României s-a clasat pe locul 7.

Obiectivul tricolorilor a fost îndeplinit la actuala ediţie, clasarea în primele nouă locuri, care oferă calificarea la turneul preolimpic de la Edmonton, din 1-8 aprilie, de la care primele patru clasate vor obţine "biletele" pentru Olimpiada de la Londra.

La Jocurile Olimpice sunt deja calificate Serbia (câştigătoarea Ligii Mondiale 2011), Italia, Croaţia şi Ungaria, în urma poziţiilor pe care s-au clasat la CM din Shanghai.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici