Naţionala masculină de baschet, locul şase la Universiada de la Kazan

Echipa naţională de baschet masculin a României s-a clasat, marţi, pe locul şase la Universiada de la Kazan (Rusia), după ce a fost învinsă de reprezentativa Lituaniei, cu scorul de 87-50 (43-22), în meciul contând pentru clasamentul final.

82 afișări
Imaginea articolului Naţionala masculină de baschet, locul şase la Universiada de la Kazan

Naţionala masculină de baschet, locul şase la Universiada de la Kazan (Imagine: Mediafax Foto)

Principalul marcator al echipei României a fost Bogdan Ţibîrnă, cu 16 puncte.

Locul şase reprezintă cea mai bună clasare din istoria participărilor naţionalei tricolore de baschet la Universiadă.

În primul meci pentru clasarea pe locurile 5-8, România a învins Brazilia, luni, cu scorul de 82-75, iar în sferturile de finală a cedat, duminică seară, în faţa Rusiei, cu 53-78.

Anterior, baschetbaliştii antrenaţi de Tudor Costescu au înregistrat o singură înfrângere în grupa B, cu Serbia, scor 53-78, celelalte partide încheindu-se cu victorii în faţa adversarelor din Filipine (106-58), Japonia (77-57), Mongolia (89-72) şi Mexic (76-67).

Marţi sunt programate şi finalele pentru medalii, între Serbia şi Canada, pentru cea de bronz, respectiv între Rusia şi Australia, pentru desemnarea campioanei.

În competiţia masculină de baschet de la Jocurile Mondiale Universitare din Rusia au luat startul 24 de echipe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici