Naţionala U21 a României, învinsă în preliminariile EURO 2021. Nordicii au dominat partida, însă tricolorii au luptat până la final

Echipa naţională U21 a României a fost învinsă, marţi seară, de Danemarca, la Aalborg, scor 1-2, în preliminariile EURO 2021. Nordicii au dominat partida, însă tricolorii au sperat până la final, după golul lui Coman, din minutul 80.

2260 afișări
Imaginea articolului Naţionala U21 a României, învinsă în preliminariile EURO 2021. Nordicii au dominat partida, însă tricolorii au luptat până la final

Naţionala U21 a României, învinsă în preliminariile EURO 2021. Nordicii au dominat partida, însă tricolorii au luptat pâna la final

După un turneu final excelent, în care România a ajuns până în semifinalele Campionatului European din Italia şi San Marino, echipa lui Mirel Rădoi a început o nouă campanie de calificare, din care au făcut parte atât jucători din vechea generaţie, cât şi nume noi.

Olsen a deschis scorul după doar trei minute. Danezul a pătruns în careu şi l-a învins pe Aioani cu un şut în forţă. Boboc, Dima, Băluţă şi Paşcanu nu au intervenit, permiţându-le astfel gazdelor să marcheze.

În minutul 16, danezii au lovit bara prin Holse, care a încercat să centreze în faţa porţii, însă mingea a nimerit stâlpul din stânga portarului României. În minutul 28, gazdele au avut o nouă şansă de a face 2-0, însă fundaşul Dima a respins din apropierea liniei porţii.

România a început să devină periculoasă în a doua parte a primei reprize, când Florin Coman a ratat două şase importante.

După pauză, Mirel Rădoi a apelat la mai multe schimbări, însă tot danezii au fost cei care au înscris. Olsen a făcut dubla în minutul 55 şi tot jucătorul de la Bologna putea să înscrie şi în minutul 66, însă şutul său a lovit bara.

Florin Coman a redus din diferenţă în minutul 80, cu un şut de la aproximativ 25 de metri, în stilul celui marcat la EURO 2019, contra Angliei.

În minutul 90+2, România a obţinut o lovitură de la 11 metri, după un fault comis de portarul danez asupra lui George Ganea. Florin Coman a trimis în partea dreaptă, însă şutul său a fost respins de Christensen.

Astfel, România U21 a început cu un eşec grupa 8 de calificare la EURO 2021, din care mai fac parte Danemarca, Finlanda, Ucraina, Irlanda de Nord şi Malta. Următoarele meciuri ale naţionalei de tineret vor avea loc pe 10 şi 14 octombrie, pe teren propriu, contra Ucrainei şi a Irlandei de Nord.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici