Negoiţă: Am luat clubul Dinamo jefuit, dar am investit cât celelalte cluburi la un loc

Acţionarul majoritar al FC Dinamo, Ionuţ Negoiţă, le-a răspuns celor care îl acuză că nu investeşte la Dinamo, afirmând, marţi, la Sport.ro, că a preluat clubul "jefuit" şi că a cheltuit pentru salvarea acestuia cât toate celelalte grupări din Liga I la un loc.

350 afișări
Imaginea articolului Negoiţă: Am luat clubul Dinamo jefuit, dar am investit cât celelalte cluburi la un loc

Ionuţ Negoiţă (Imagine: Gabriel Fluerariu/Mediafax Foto)

"Tot aud şi văd în presă tot felul de discuţii, că Dinamo fără bani, că la Dinamo nu se investeşte... Unii dintre ei, rău intenţionaţi, alţii neaveniţi... Dar nimeni nu spune că de fapt am luat clubul ăsta jefuit, ca să zic aşa. Puteam să fac ca Rapidul, să dau ţeapă şi la jucători, şi la angajaţi, la toată lumea. Dar sunt om de onoare, am preferat să-mi asum eu aceste lucruri. Probabil, am investit anul acesta cât învestesc celelalte cluburi la un loc sau cât au investit, ca să ţin cât de cât în viaţă acest club. Şi bineînţeles, şi în materie de echipă, veţi vedea, se construieşte şi va fi bine într-un an-doi. Măcar să aud şi chestii de genul «Da, domne, domnul Negoiţă, ăsta, cum e el, a salvat clubul» sau «mi-a dat banii pe care îi meritam». Pentru că alţii îi lăsaseră de multe luni cu ochii în soare. Nu aştept laude, dar m-aş bucura măcar să-şi vadă de treabă unii", a spus omul de afaceri.

Întrebat cine a jefuit clubul Dinamo, Negoiţă a răspuns: "Ce să vă spun ceva nou, ce vreţi să auziţi de la mine? Păi, de unde l-am luat! Ce, l-am luat fecioară? L-am luat într-o situaţie limită, cu zece milioane datorii".

Cu toate acestea, Negoiţă nu regretă că a investit la Dinamo şi spune că a fost încântat de coregrafia echipei la meciul cu Steaua. "Nu-mi pare rău că am investit la Dinamo, sub nicio formă şi vă dau un singur exemplu, galeria de duminică seară. Pentru ei am făcut şi fac ce fac. Avem cea mai frumoasă galerie şi vreau să-i felicit pentru ce au făcut duminică seară şi să le mulţumesc pentru asta. Cred, totuşi, că şi în fotbal, uşor, uşor, lucrurile trebuie să îşi intre în normalitate. E destul de greu, e prea multă golănie, în multe situaţii, dar dispar din oamenii ăştia de pe prima scenă şi asta mă face să sper că în viitor lucrurile vor sta din ce în ce mai bine", a adăugat el.

Referindu-se la lotul de jucători, Negoiţă a precizat că fundaşul Constantin Grecu, fost la Petrolul, este aproape de a semna un contract cu Dinamo. Însă readucerea atacantului George Ţucudean de la Standard Liege este mai greu de realizat, a adăugat acţionarul. "Dinamo este în discuţii cu Grecu şi este foarte probabil să vină. Suntem în discuţii cu Ţucudean, dar nu ştiu în ce măsură reuşim să picăm de acord", a explicat Negoiţă.

Oficialul dinamovist a mai declarat că mijlocaşul Cosmin Matei va rămâne căpitanul echipei, în ciuda evoluţiei slabe pe care a avut-o în derbiul cu Steaua, pierdut, cu scorul de 1-2. "Cosmin Matei va rămâne căpitanul echipei. Este un jucător important, pe care ne bazăm în reconstrucţia echipei şi probabil îl apasă această responsabilitate E destul de tânăr pentru a fi căpitan, dar sunt convins că pe termen lung se va descurca cu brio şi cu această responsabilitate suplimentară, de a fi căpitan", a afirmat acţionarul.

Omul de afaceri Ionuţ Negoiţă a devenit majoritar la Dinamo, în luna martie, după ce a preluat acţiunile deţinute de Nicolae Badea şi pe cele ale lui Dragoş Săvulescu.

Negoiţă a devenit acţionar la Dinamo la începutul lunii august 2012, când a cumpărat, pentru o sumă de "câteva milioane" de euro, un pachet de 30 la sută din acţiunile clubului rămase în proprietatea lui Nicolae Badea şi Dragoş Săvulescu după retragerea lui Cristian Borcea. O proporţie de 10 la sută din acţiunile FC Dinamo se află în portofoliul vechii societăţi care a administrat gruparea "alb-roşie".

Mai mulţi oameni de fotbal, precum şi foşti jucători şi tehnicieni dinamovişti l-au criticat pe Negoiţă pentru planul său de a construi o echipă competitivă la Dinamo plătind salarii mici şi transferând jucători liberi de contract.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici