Negoiţă face apel la suporteri să aibă un comportament civilizat

Acţionarul FC Dinamo, Ionuţ Negoiţă, le-a mulţumit suporterilor printr-un mesaj mostat pe site-ul clubului pentru ataşamentul arătat faţă de echipă, lansând totodată un apel către aceştia să aibă un comportament civilizat astfel încât clubul să evite sancţiuni din partea LPF şi FRF.

87 afișări
Imaginea articolului Negoiţă face apel la suporteri să aibă un comportament civilizat

Ionuţ Negoiţă (Gabriel Fluerariu / Mediafax Foto)

"Prezenţa din ce în ce mai numeroasă a fanilor noştri la stadion, pe teren propriu sau în deplasare, reprezintă cel mai important obiectiv în această etapă de reconstrucţie şi formare a unei echipe competitive. Am suferit suficient în ultimii ani pe plan intern şi european. Mă bucur când văd că Dinamo conduce în clasamentul suporterilor! Am mai spus-o, împreună cu fanii sunt convins că vom reuşi să revenim la performanţele aşteptate de toată suflarea dinamovistă. Urmează în această săptămână încă două meciuri pe teren propriu, cu Chindia Târgovişte în Cupa României şi cu FC Braşov în campionat. Este foarte important să fim alături de echipă, de tot ce înseamnă Dinamo. Toată suflarea dinamovistă trebuie să înţeleagă însă ultimele reglementări FIFA şi UEFA. Fac un apel la toţi susţinătorii noştri să aibă un comportament civilizat, demn de locul ocupat în clasamentul prezenţei suporterilor la meciuri, pentru a evita sancţiuni împotriva tuturor dinamoviştilor, fani, echipă, club. Ar fi păcat să jucăm acasă cu porţile închise sau în deplasare fără fani, în aceste momente în care toţi suporterii sunt alături de Dinamo!", este mesajul acţionarului majoritar Ionuţ Negoiţă pentru susţinătorii dinamovişti.

Echipa Dinamo Bucureşti a fost sancţionată săptămâna trecută de Comisia de Disciplină a LPF cu interzicerea participării suporterilor proprii în sectoarele destinate formaţiei oaspete la următoarele două meciuri din deplasare din Liga I. De asemenea, clubul FC Dinamo a primit o penalitate sportivă de 15.000 de lei, iar mijlocaşul Cosmin Matei a fost suspendat o etapă şi a primit o penalitate de 740 de lei.

Aceste decizii vin în urma scandărilor suporterilor dinamovişti împotriva minorităţii ungare la meciul cu Astra Giurgiu, din deplasare, pierdut cu scorul de 2-1, în etapa a XI-a a Ligii I. În minutul 80 al partidei de la Giurgiu, Cosmin Matei a primit al doilea cartonaş galben şi a fost eliminat de arbitrul Istvan Kovacs, deoarece i-a aplaudat pe suporterii dinamovişti care scandau împotriva minorităţii ungare. La finalul partidei, căpitanul echipei Dinamo Bucureşti, Cosmin Matei, a declarat că nu are nimic cu arbitrul Istvan Kovacs şi a precizat că nu ştie de ce a fost eliminat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici