Nicio româncă în semifinaliste turneului Transylvania Open

Anastasia Potapova, Anna Blinkova, Jasmine Paolini şi Xiyu Wang sunt semifinalistele Transylvania Open WTA250.

117 afișări
Imaginea articolului Nicio româncă în semifinaliste turneului Transylvania Open

Italianca Paolini

Anastasia Potapova, favorita 4 a Transylvania Open, a învins-o în trei seturi pe Anna Bondar, scor: 7-5, 3-6, 6-1. Potapova va juca la Cluj a cincea semifinală WTA din 2022.

„A fost un meci greu. Am mai jucat o singură dată cu Anna Bondar, în Australia, un meci tot de trei seturi. Anna este o jucătoare foarte bună şi agresivă. Atuul meu astăzi a fost faptul că am reuşit să fiu constantă. Am fost la Transylvania Open şi 2021. Şi anul trecut a fost unul dintre cele mai bune turnee WTA250 la care am jucat, iar anul acesta am regăsit un turneu şi mai bine organizat. Sper ca turneul din Cluj să crească şi să ajungă unul de 500. Oricum, eu o să mă întorc în fiecare an, pentru că îmi place foarte mult aici!”, a spus Anastasia Potapova.

Jasmine Paolini a jucat vineri cu pe Jule Niemeier, pe care a învins-o cu scorul de 7-5, 7-5, după ce în urmă cu câteva săptămâni, la Parma, Paolini a trecut de Niemeier în primul tur. Paolini ajunge astfel în a treia semifinală WTA a sezonului, însă prima pe hard.

„Jule e o adversară periculoasă, serveşte puternic şi loveşte tare în fiecare minge. Calificarea în semifinale înseamnă mult pentru mine. Am avut o accidentare complicată, am trecut printr-o perioadă dificilă şi nu mi-a fost uşor să revin. Sunt bucuroasă pentru acest rezultat – o semifinală pe hard indoor înseamnă mult pentru mine. Îmi place locul acesta, îmi place turneul, am mai fost aici pentru BJK Cup, îmi place mult organizarea. Mă simt foarte bine aici, publicul a fost grozav!”, a spus Jasmine Paolini.

Surpriza turneului de la Cluj este Anna Blinkova. Venită din calificări, ea şi-a câştigat locul în semifinale după un meci epuizant, de mai bine de două ore, cu Anhelina Kalinina, favorita 2 a turneului: 6-7, 6-1, 6-3. Blinkova are cinci victorii consecutive la Cluj şi va juca prima sa semifinală WTA din acest an, cu Anastasia Potapova.

„A fost un prim set dificil, dar mi-am spus că diferenţele n-au fost deloc mari. Asta mi-a dat încredere şi multă energie pentru următoarele două seturi. Nu mă gândesc prea departe, iau lucrurile pas cu pas şi vreau doar să mă pregătesc pentru meciul de mâine; fără aşteptări speciale”, a declarat Anna Blinkova.

Xiyu Wang şi-a câştigat şi ea locul în semifinalele Transylvania Open, după ce a învins-o pe Nuria Parrizas Diaz: 6-1, 7-6 (5).

„A fost un meci greu. Nuria este o jucătoare foarte bună. Am încercat să lupt pentru fiecare punct. Mâine voi încerca să fac acelaşi lucru”, a spus Xiyu Wang.

Tot sâmbătă va avea loc şi ultima semifinală la dublu: K. Flipkens (BEL) / L. Siegemund (GER) vs A. Gabueva / A. Zakharova.

Turneul de tenis Transylvania Open WTA250 se desfăşoară în perioada 8-16 octombrie în sala polivalentă BT Arena din Cluj-Napoca.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici