Nick Bollettieri: Viaţa Mariei Şarapova se va schimba radical după ce a picat testul antidoping

Nick Bollettieri, fostul antrenor al tenismenei Maria Şarapova, a declarat că viaţa sportivei din Rusia se va schimba radical, după ce a fost depistată pozitiv în cadrul unui test antidoping care a avut loc în timpul turneului de Mare Şlem al Australiei din 2016, informează BBC.

1369 afișări
Imaginea articolului Nick Bollettieri: Viaţa Mariei Şarapova se va schimba radical după ce a picat testul antidoping

Nick Bollettieri: Viaţa Mariei Şarapova se va schimba radical după ce a picat testul antidoping

"Faptul că a picat testul antidoping este o schimbare majora pentru întreaga ei viaţă, nu doar pentru activitatea din tenis. Vestea a venit ca un şoc pentru mine, pentru că Maria a fost mereu sinceră în privinţa tuturor aspectelor. Totuşi, oricine trebuie să-şi asume responsabilitatea pentru ceea ce face în viaţă", a declarat antrenorul în vârstă de 84 de ani.

Tenismena Maria Şarapova a anunţat, luni seară, într-o conferinţă de presă la Los Angeles, că a fost depistată pozitiv în cadrul unui test antidoping care a avut loc în timpul turneului de Mare Şlem al Australiei din 2016. Rusoaica în vârstă de 28 de ani a fost testată pozitiv cu Meldonium, o substanţă care i-a fost administrat Mariei încă din 2006, pentru probleme medicale. "Am luat prima dată substanţa în 2006, am avut mai multe probleme de sănătate în acea perioadă, aveam şi un deficit de magneziu. În plus, este un istoric familial de diabet. Am continuat să iau substanţa doar pentru că mă menţinea sănătoasă.", a declarat Şarapova.

Maria Şarapova va fi suspendată provizoriu de Federaţia Internaţională de Tenis (ITF) , începând cu 12 martie, până la determinarea cauzei. Şarapova a precizat că nu ştia faptul că Meldonium este o substanţă interzisă.

Bollettieri este de părere că Şarapova a făcut o greşeală fără intenţie şi nu crede că sportiva şi-a creat un avantaj metabolic injust în urma administrării acelor medicamente: "Ea a spus că va accepta consecinţele, dar speră şi se roagă că poate fi lăsată să joace din nou. Ce altceva mai poţi spune? Nu cred că Maria Şarapova ar fi continuat să facă ceva ilegal, mai ales fiind în lumina reflectoarelor, dacă ştia despre asta. Este greu să găseşti o pată neagră în cariera Mariei, sper că autorităţile vor ţine cont de realizările ei în acest sport".

Shamil Tarpishchev, preşedintele Federaţiei Ruse de Tenis, a declarat că se aşteaptă ca Şarapova să participe la Jocurile Olimpice din 2016: "Cred că e mult nonsens în acest caz. Sportivii fac ceea ce le spun fizioterapeuţii şi medicii. Cu toate acestea, vom vedea cum evoluează cazul. Maria ar putea fi suspendată pe o durată între 6 luni şi 4 ani".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici