Nick Kyrgios, amendat după ce l-a jignit pe Wawrinka la Montreal

Tenismanul australian Nick Kyrgios a fost amendat de ATP pentru că l-a jignit, miercuri, pe elveţianul Stan Wawrinka la turneul de la Montreal, informează Sky News.

1278 afișări
Imaginea articolului Nick Kyrgios, amendat după ce l-a jignit pe Wawrinka la Montreal

Stan Wawrinka (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

ATP nu a precizat valoarea amenzii, dar regulamentul prevede o sancţiune de până la 10.000 de dolari pentru jigniri sau pentru comportament nesportiv.

Nick Kyrgios, locul 41 ATP, l-a jignit, miercuri, pe Stan Wawrinka, locul 5 ATP şi cap de serie numărul 3, în meciul din turul doi al turneului de la Montreal (Canada), pe care elveţianul l-a abandonat la scorul de 7-6 (8), 3-6, 0-4.

"Kokkinakis (n.r. - tenismanul australian Thanasi Kokkinakis) a «lovit-o» pe prietena ta. Îmi pare să-ţi spun asta", a zis Kyrgios în timpul meciul cu Wawrinka. Australianul a rostit aceste fraze încet între două puncte, dar camerele de luat vederi au surprins momentul.

La finalul meciului, Kyrgios nu şi-a cerut scuze pentru ieşirea sa: "Am fost afectat de căldură în acel moment şi de aceea am spus acele lucruri. Am crezut că nu se aude ce spun, dar s-a întâmplat". 

Stan Wawrinka a cerut ca ATP să-l penalizeze pe jucătorul australian. "A încercat să mă evite după meci, dar l-am prins. Ceea ce i-am spus rămâne la vestiare. Ce a făcut el nu este deloc normal, indiferent dacă eşti sub presiune. Aceasta nu este prima dată când crează probleme mari pe teren prin comportamentul său şi prin ceea ce spune. Sper ca ATP să-l sancţioneze dur. Este tânăr, dar acest lucru nu este o scuză. Problema este că se poartă urât cu toată lumea din jurul lui, adversari, copii de mingi, arbitri...", a declarat Wawrinka.

Nick Kyrgios s-a calificat în optimile de finală ale turneului de la Montreal, după abandonul elveţianului Stan Wawrinka.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici