Nico Rosberg, sfătuit de Barrichello să plece de la Mercedes F1

Pilotul brazilian Rubens Barrichello (Williams), care a concurat alături de Michael Schumacher la Ferrari, îl sfătuieşte pe sportivul german Nico Rosberg, noul coleg al septuplului campion mondial la team-ul Mercedes, să părăsească această echipă de Formula 1.

16 afișări
Imaginea articolului Nico Rosberg, sfătuit de Barrichello să plece de la Mercedes F1

Nico Rosberg, sfătuit de Barrichello să plece de la Mercedes F1 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

La întrebarea "Aveţi un sfat pentru Rosberg?", Barrichello a răspuns, luni, într-o conferinţă de presă: "Da, pleacă de acolo! Este singurul lucru pe care îl pot spune".

Pilotul brazilian a menţionat că nu încearcă să fie rău, ci doar vrea să evidenţieze că e greu pentru Rosberg să se impună, având în vedere cât de rapid este Schumacher. "Ştiind ceea ce ştiu şi văzând cât de rapid a fost Michael, va fi complicat. Îi doresc tot binele pentru că ştiu că este un băiat talentat, care ar putea deveni campion mondial. Dacă va avea şanse să se impună în aceeaşi echipă ca Michael, atunci el o va putea face peste tot", a spus sportivul brazilian.

Schumacher a pilotat pentru prima oară, luni, maşina F10 pe care Mercedes o va folosi în sezonul 2010, devansându-l pe Rosberg în testele de la Valencia cu mai mult de o jumătate de secundă pe tur.

Rubens Barrichello a petrecut şase sezoane la Ferrari (2000-2005) în umbra lui Michael Schumacher. Pilotul brazilian a înregistrat în această perioadă în clasamentul general: două locuri secunde (2002, 2004), un loc trei (2001), două locuri patru (2000, 2003) şi un loc opt (2005). În toată această perioadă, Schumacher, care a concurat timp de 11 sezoane pentru Ferrari, a câştigat cinci titluri mondiale şi a terminat o dată pe locul trei (2005).

Sportivul brazilian s-a plâns în mai multe rânduri că nu a trecut niciodată de statulul de pilot secund pe perioada de la Ferrari, Schumi fiind avantajat în dese rânduri.

Pilotul german Michael Schumacher, revenit în Formula 1 după trei ani, a efectuat, luni, pe circuitul Ricardo Tormo de lângă Valencia, 40 de tururi la volanul unui monopost Mercedes. Pilotul german a avut o evoluţie apreciată la primele tururi efectuate după revenirea sa în Marele Circ, înregistrând al treilea timp al zilei de luni, după Felipe Massa de la Ferrari şi Pedro de la Rosa (BMW Sauber), dar unul mai bun decât al coechipierului său Nico Rosberg (locul patru).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici