Nicolae Badea: Profesional nu pot să-i imput nimic lui Bonetti

Preşedintele Consiliului de Administraţie al FC Dinamo, Nicolae Badea, a declarat, sâmbătă noapte, că antrenorul Dario Bonetti nu a fost demis din motive profesionale, ci pentru declaraţiile făcute la adresa unor oficiali dinamovişti, considerate "impardonabile".

19 afișări
Imaginea articolului Nicolae Badea: Profesional nu pot să-i imput nimic lui Bonetti

Nicolae Badea: Profesional nu pot să-i imput nimic lui Bonetti (Imagine: Constantin Vladescu/Mediafax Foto)

"Consider impardonabile declaraţiile făcute de antrenorul Bonetti. Lucrurile pe care le-am constatat azi în mass-media şi în conferinţa de presă consider că ies din obligaţiile profesionale şi asta i-am explicat lui Dario, că sunt impardonabile, ca orice atac personal, referire de natură fizică sau altfel la o persoană sau alta. E o chestiune de cultură pe care eu o împărtăşesc şi mi-o asum, şi clubul Dinamo trebuie să şi-o asume", a spus Badea în momentul în care a părăsit cantonamentul de la Săftica, informează GSP TV.

Badea a adăugat că nu are ce să-i reproşeze italianului din punct de vedere profesional. "Profesional nu pot să îi imput nimic, Bonetti s-a angajat la o muncă dificilă, cu multe necunoscute, a trecut prin perioada de pregătire, care nu a fost pozitivă, a reuşit să o depăşească cu ajutorul staff-ului tehnic şi al jucătorilor. Am trecut dintr-o fază cu insatisfacţii într-o perioadă în care rezultatele au fost fluctuante, care nu erau însă de natură să întrerupă munca lui. Cred că lucrurile care au fost spuse în planul raporturilor interpersonale le consider impardanobile, de neacceptat în relaţia cu acţionarii", a mai spus oficialul dinamovist.

Nicolae Badea a precizat că jucătorii au înţeles motivele pentru care Bonetti a fost demis, deşi nu s-au arătat încântaţi de această schimbare. "Jucătorii au constatat că li s-a întrerupt un proces de muncă, cu o conducere tehnică cu care au împărţit evoluţii bune şi mai puţin bune. Au muncit bine, nici un jucător nu am văzut să se bucure, ci erau preocupaţi de continuarea carierei. Ei au înţeles de ce s-a făcut această schimbare şi eu cred că au forţa sportivă şi maturitatea să treacă peste aceste momente", a menţionat preşedintele CA.

Antrenorul italian Dario Bonetti a fost demis, sâmbătă seară, de la conducerea tehnică a formaţiei Dinamo, după trei luni de la preluarea acestei funcţii. "Ion Marin este antrenorul principal al lui Dinamo începând din această seară", a spus Badea, după ce a discutat timp de mai multe ore cu antrenorul Dario Bonetti în cantonamentul de la Săftica.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici