Nicoleta Grasu a obţinut medalia de argint în proba de aruncarea discului, la CE de la Barcelona

Sportiva Nicoleta Grasu a obţinut, miercuri, medalia de argint în proba de aruncare a discului, cu o performanţă de 63.48 metri, la Campionatele Europene de atletism de la Barcelona.

27 afișări
Imaginea articolului Nicoleta Grasu a obţinut medalia de argint în proba de aruncarea discului, la CE de la Barcelona

Nicoleta Grasu a obţinut medalia de argint în proba de aruncarea discului, la CE de la Barcelona (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

La prima încercare în finala de 12 aruncătoare, Nicoleta Grasu a lansat discul la 63.48 metri, performanţă care a menţinut-o pe primul loc până la ultima aruncare. A doua încercare a fost mai slabă, 61.02 metri, iar a treia îmbunătăţită, dar cu puţin sub nivelul celei de la debut, 63.07 metri. Multipla medaliată a României a rămas în "fotoliul" de lider şi după prima etapă din finala de opt sportive, prima încercare măsurând 60.22 metri, a doua fiind ratată, iar ultima având 58.34 metri. Lovitura pentru atleta română a venit din partea croatei Sandra Perkovici, care a lansat chiar înaintea Nicoletei Grasu, la 64.67 metri.

Pe podium a mai urcat poloneza Joanna Wisniewska (62.37 metri).

La cei 38 de ani, Nicoleta Grasu a sperat să câştige prima medalie de aur din carieră, având în panoplie două medalii de bronz la Campionatele Europene (1998 şi 2006), respectiv una de argint (2001) şi trei de bronz (1999, 2007 şi 2009) la Campionatele Mondiale.

Sesiunea de dimineaţă a zilei de miercuri s-a încheiat cu trei calificări mai departe: Ancuţa Bobocel în finală la 3000 de metri obstacole (9:48.01 minute), Bianca Perie în finală la aruncarea ciocanului (68.67 metri), Cristian Vorovenci în semifinale la 800 de metri şi Nagy Attila în semifinale la 400 de metri garduri.

Marţi, în prima zi a CE de la Barcelona, s-a calificat în finală Marian Oprea (triplusalt), în timp ce Silviu Casandra s-a clasat pe locul 15 în finală, la 20 kilometri marş, iar Marius Ionescu pe locul 21 la 10.000 de metri.

Angela Moroşanu a obţinut calificarea în semifinale la 400 de metri garduri, iar Cătălin Cîmpeanu în aceeaşi fază, la 400 de metri.

Delegaţia României la CE de atletism, care se vor încheia în 1 august, cuprinde 33 de sportivi, 21 fete şi 12 băieţi, care au ca obiectiv cucerirea a 1-2 medalii şi 4-5 calificări în finale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici