Nicuşor Pascu: Mă voi întoarce în Elveţia cu regretul că plec de lângă aceşti gimnaşti minunaţi

Antrenorul lotului masculin de gimnastică al României, Nicuşor Pascu, a declarat, miercuri, că se va întoarce la familia sa din Elveţia cu regretul că va pleca de lângă gimnaştii alături de care a obţinut două medalii de aur şi una de argint la Campionatele Mondiale de la Londra.

87 afișări
Imaginea articolului Nicuşor Pascu: Mă voi întoarce în Elveţia cu regretul că plec de lângă aceşti gimnaşti minunaţi

Marian Drăgulescu evoluează la sol la Campionatul Mondial (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Peste puţin timp se va încheia activitatea mea ca antrenor coordonator la lotul de gimnastică băieţi. Regret că am luat această decizie de a pleca de lângă băieţi, dar familia este mai presus decât orice carieră ca antrenor", a spus Nicuşor Pascu.

Mă bucur că mă voi întoarce acasă, însă am un mic regret, acela că voi pleca de lângă aceşti băieţi minunaţi. Sunt foarte bucuros că am participat la medaliile de aur ale lui Marian Drăgulescu şi cea de argint a lui Flavius Koczi. A fost o aventură de un an extraordinară şi nu ştiu dacă voi mai avea parte de o astfel de perioadă. Voi simţi lipsa băieţilor, dar voi păstra legătura cu ei şi dacă vor dori să mă întrebe ceva, voi fi la dispoziţia lor", a adăugat antrenorul.

Campionul mondial la probele de sol şi sărituri, Marian Drăgulescu, a afirmat că va păstra legătura cu antrenorul Nicuşor Pascu, iar când va avea timp se va duce în Elveţia, pentru a-l vizita pe tehnician.

"Nu va fi chiar o despărţire de Nicuşor Pascu, pentru că noi ţinem legătura permanent. Eu vorbesc cu el foarte des, am şi fost de multe ori în Elveţia, la el acasă. Ştiam de decizia sa de a pleca la finalul anului. Suntem prieteni foarte buni şi de aceea am avut o colaborare bună. Suntem chiar înrudiţi, pentru că este naşul fetiţei mele. Îi voi cere în continuare un sfat, două sau chiar mai multe, şi poate mă voi şi antrena din când în când în Elveţia, alături de el", a precizat Drăgulescu.

Preşedintele Federaţiei Române de Gimnastică, Adrian Stoica, a declarat că este supărat pe Nicuşor Pascu, precizând că îi va fi foarte greu să găsească un înlocuitor pentru acesta.

"Nu ne va fi uşor să-l înlocuim pe Nicuşor Pascu, dar avem câteva variante în minte. Problema este că pentru a găsi tehnicieni care să corespundă la nivelul loturilor naţionale nu este foarte simplu. Domnul Pascu nu ne-a lăsat o moştenire uşoară, dar este o decizie pe care mi-e greu să o comentez, atâta timp cât este unilaterală şi fiind făcută pe motive familiale. A fost o surpriză pentru noi această decizie, mai ales că eu am avut o discuţie cu domnul Pascu, cu ceva vreme înainte, iar atunci a negat orice posibilitate de a părăsi lotul naţional. Sunt destul de supărat pe dumnealui. Vom încheia acest an sub comanda prezentului colectiv tehnic, iar de la începutul anului viitor îl vom completa", a declarat preşedintele FRG.

Sportivii medaliaţi de la Campionatele Mondiale de gimnastică, desfăşurate la Londra în luna octombrie, Marian Drăgulescu (două medalii de aur), Flavius Koczi (o medalie de argint) şi Ana Maria Porgras (o medalie de bronz), au fost primiţi la sediul Ministerului Tineretului şi Sportului de către ministrul Sorina Plăcintă şi secretarul de stat Doina Melinte.

Conform HG 1447/2007, Marian Drăgulescu va primi din partea MTS suma de 84.000 de lei pentru cele două titluri mondiale, Flavius Koczi va primi 28.000 de lei, pentru medalia de argint, în vreme ce Ana Porgras va încasa 22.400 de lei, pentru medalia de bronz.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici