"Noapte albă" la Arena Naţională. Bucureştenii vor putea vizita stadionul

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, vineri dimineaţă, că bucureştenii îşi vor putea petrece noaptea de sâmbătă spre duminică vizitând noul Stadion Naţional, porţile urmând să se deschidă de la ora 17.00.

482 afișări
Imaginea articolului "Noapte albă" la Arena Naţională. Bucureştenii vor putea vizita stadionul

"Noapte albă" la Arena Naţională. Bucureştenii vor putea vizita stadionul (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Bucureştenii care nu sunt în concediu, câţi or veni, sunt aşteptaţi, sâmbătă, începând cu ora 17.00, la Stadionul Naţionl. Porţile vor fi deschise pentru toată lumea şi vor putea sta cât vor. Oamenii vor avea acces peste tot, nu avem nimic de ascuns", a declarat Oprescu.

Edilul speră ca sâmbătă seara un milion de bucureşteni să viziteze Arena Naţională: "Bucureştenii pot sta în stadion cât doresc dânşii iar eu voi avea grijă să nu le lipsească sucul. Am luat toate măsurile de a nu ne călca în picioare şi de a provoca o serie de incidente. La urma urmei nimeni nu vrea să transforme un eveniment fericit în altceva. Numărul limitat sper eu să fie înjur de un milion. Dacă facem o noapte albă cred că pe la un milion ne oprim, se va face dimineaţă. Inaugurarea o vom face pe 6 septembrie la meciul cu Franţa, apoi vom mai fi câteva evenimente. O să încercăm să mai organizăm câteva evenimente atât cât este posibil. Sper să ne îndeplinim şi sarcina de testare. Dacă UEFA nu ne va permite să inaugurăm stadionul într-un meci oficial, o să jucăm noi un amical. De la egal la egal amical".

Oprescu şi-a arătat intenţia de a-i acorda jucătorului Lionel Messi "cheia oraşului" dacă amicalul cu Argentina se va disputa în 2012 sau 2013, aşa cum a propus federaţia sud-americană. "A existat neşansa asta a meciului cu Argentina, mi-ar fi plăcut şi mie să-l văd pe Messi şi ceilalţi aici. Înţeleg că lucrurile la ei escaladează pe discuţii interminabile. Rămâne pe data viitoare. Da, îi voi acorda lui Messi cheia oraşului, pentru că poziţia şi onestitatea a fost exprimată imediat. Asta nu înseamnă că îşi schimbă caracterul imediat", a mai spus Oprescu.

Referitor la disputarea partidelor din cupele europe pe Arena Naţională de către echipele bucureştene, Oprescu a precizat că nu a fost niciodată împotrivă. "E o tâmpenie, nu a refuzat nimeni nimic. Astea sunt poveşti, sunt bârfele de rigoare. N-a refuzat nimeni pe nimeni. După ce va fi gata vor fi liberi să joace, de ce l-am făcut să stăm să ne uităm la el în vitrină. Nu am auzit să se pună problema disputării meciului cu San Marino pe acest stadion. Una este prietenia şi alta sunt obligaţiile de întreţinere a stadionului ăsta. Aşa că îl invit şi pe domnul Becali şi pe toţi conducătorii să vadă acest stadion. Nu e arena lui Oprescu, e a oamenilor, e a dânşilor, să vină să joace. Măcar să joace, să avem şi noi să ne mândrim şi cu echipa nu numai cu locanta", a declarat Oprescu.

Primarul Sorin Oprescu a vizitat, vineri dimineaţă, Arena Naţională.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici