Noi imagini vin să scuze reacţia lipsită de fair-play a Argentinei la finalul partidei cu Olanda

Noi imagini publicate sâmbătă arată cum patru jucători ai Olandei au încercat să-l intimideze pe atacantul argentinian Lautaro Martinez înainte de penalty-ul decisiv din sferturile de finală de la Cupa Mondială, gest provocator ce a determinat celebrarea mult criticată a argentinienilor.

2778 afișări
Imaginea articolului Noi imagini vin să scuze reacţia lipsită de fair-play a Argentinei la finalul partidei cu Olanda

Sursa foto: Profimedia

Nicolas Otamendi a susţinut că sărbătorirea exagerată a Argentinei în faţa Olandei a fost un răspuns la tacticile de intimidare ale echipei olandeze, iar noile imagini au susţinut declaraţia fundaşului.

Imagini cu campionii sud-americani sărbătorind în mod considerat lipsit de fair play în faţa rivalilor lor din sferturile de finală au apărut după victoria dramatică a Argentinei, de vineri seară, la penalty-uri, cu mai mulţi jucători mai mult concentraţi asupra adversarilor lor decât pe evoluţia în semifinale, conform relatărilor publicaţiei Daily Mail.

Argentinienii au fost imediat acuzaţi de comportament nesportiv, dar, în urma meciului, fostul star al lui Man City, Otamendi, a declarat că reacţia a fost un răspuns la comportamentul Olandei din timpul loviturilor de departajare.

„Am sărbătorit în mod ostentativ pentru că era un jucător olandez, care la fiecare lovitură de pedeapsă pe care o aveam, venea şi îi spunea lucruri unuia dintre jucătorii noştri”, a spus el.

„Imaginea a fost scoasă din context, iar noi am sărbătorit ca răspuns la ea”.

Imaginile susţinut spusele lui Otamendi, cu nu mai puţin de patru jucători olandezi care au încercat să îl deranjeze pe Lautaro Martinez înainte de lovitura de pedeapsă decisivă de pe stadionul Lusail.

După ce Luuk de Jong a transformat penalty-ul pentru a menţine Olanda în viaţă, Denzel Dumfries, Wout Weghorst, Noa Lang şi Frenkie De Jong s-au desprins din gruparea de la jumătatea terenului pentru a se bucura de reuşită.

În timp ce se întorceau la coechipierii lor, cvartetul a trecut pe lângă Martinez şi a adresat câteva cuvinte în direcţia acestuia pentru a intensifica presiunea asupra acestuia, în timp ce soarta Olandei la Cupa Mondială era în mâinile atacantului de la Inter Milano.

Dar Martinez nu a fost deranjat de orice ar fi avut de spus rivalii săi, lovind cu sânge rece pe lângă Andries Noppert pentru a obţine pentru Argentina o întâlnire în semifinale cu Croaţia.

Meciul de vineri seară a fost unul intens, în care tensiunile au atins punctul fierbinte în mai multe ocazii, explodând când Leandro Paredes a declanşat o încăierare după ce a şutat cu mingea în banca olandeză.

Cele două echipe de jucători s-au ciocnit şi după fluierul final, iar portarul Emiliano Martinez a fost în centrul conflictului, când a lansat injurii către banca de rezerve a adversarilor.

El nu a fost singurul jucător argentinian care s-a străduit să-şi controleze temperamentul, deoarece Lionel Messi a fost şi el furios şi s-a desprins de la un interviu televizat pentru a striga la unul dintre membrii echipei Olandei: "La ce te uiţi? Prostule!".

Messi s-a dus apoi să-l înfrunte pe antrenorul olandez van Gaal, iar antrenorul secund Edgar Davids a fost nevoit să joace rolul de pacificator după un meci plin de emoţii.

Furia lui Messi a venit la doar câteva minute după ce jucătorul Argentinei i-a provocat pe olandezi, alergând direct în faţa lor după victoria la loviturile de departajare.

Mai mulţi jucători au făcut gesturi către echipa olandeză, care părea devastată după înfrângerea zdrobitoare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici