Nouă performanţă a lui Philippe Croizon, un francez cu mâinile şi picioarele amputate

Philippe Croizon, un francez de 44 de ani, care are mâinile şi picioarele amputate, a reuşit, joi, la Bruxelles, o săritură în apă de peste 30 de metri, în cea mai adâncă piscină din lume, revenind prima persoană cu un astfel de handicap care realizează această performanţă.

254 afișări
Imaginea articolului Nouă performanţă a lui Philippe Croizon, un francez cu mâinile şi picioarele amputate

Nouă performanţă a lui Philippe Croizon, un francez cu mâinile şi picioarele amputate (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Era enormă. A fost un moment de mare bucurie", a declarat Philippe Croizon la câteva momente după ce a reuşit să atingă fundul piscinei adânci de 33 de metri.

Fostul muncitor în metalurgie, căruia i-au fost amputate membrele după un accident suferit în 1994, a sărit în apă alături de un grup de 15 bărbaţi belgieni cu vârste cuprinse între 63 şi 86 de ani. "Avem în total 1.000 de ani şi aproape 35.000 de sărituri în toate mările din lume la activ", a spus unul dintre înotători, Paul Sobol (86 de ani).

"Prin acest eveniment am vrut să demonstrăm că săriturile în apă sunt un sport minunat, accesibil tuturor vârstelor şi chiar şi persoanelor cu handicap grav", a adăugat Philippe Croizon.

În 2010, Philippe Croizon a reuşit că traverseze, înotând, Canalul Mânecii, el ajungând după 13 ore pe coasta franceză.

Croizon încă nu ştie care va fi următoarea sa provocare, dar a spus că i-ar plăcea să traverseze înot lacul Titicaca.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici