Nouă ţări s-au calificat până acum la Euro 2024. Lista naţionalelor care au bilete pentru Germania

Campionatul European din 2024 va avea loc în Germania în perioada 14 iunie-14 iulie. Faza preliminariilor a stabilit deja numele a 9 echipe care şi-au asigurat prezenţa la turneul final, în condiţiile în care majoritatea participantelor mai au de jucat câte două partide.

1994 afișări
Imaginea articolului Nouă ţări s-au calificat până acum la Euro 2024. Lista naţionalelor care au bilete pentru Germania

Nouă ţări s-au calificat până acum la Euro 2024. Lista naţionalelor care au bilete pentru Germania

Germania s-a calificat în calitate de gazdă, nemţii câştigând competiţia de treo ori până acum, în 1972, 1980 (RFG) şi 1996, după 13 participări.

Belgia şi-a asigurat calificarea la meciul de pe 13 octombrie, după ce a învins Austria, în deplasare, cu 3-2 şi cu 16 puncte şi încă 2 meciuri de diputat nu mai poate pierde locul la Euro 2024. Cea mai bună performanţă în cele 6 participări este titlul de vicecampioană, în 1980.

Din aceaşi grupă s-a calificat şi Austria, după meciul de pe 16 octombrie, câştigat în deplasare cu Azerbaijan (scor 0-1). Cu 16 puncte şi un meci de jucat, Austria e la 10 puncte de Suedia şi nu mai poate fi depăşită matematic. Austriecii speră să depăşească faza optimilor de finală, cea mai bună performanţă realizată în 2020, în cele 3 participări.

Franţa e la rândul ei calificată, după ce pe 13 octombrie a învins Olanda în deplasare şi cu maximum de 18 puncte din 6 victorii are asigurat un loc în Gemania, anul viitor. Franţa a câştigat trofeul european suprem de două ori, în 1984 şi 2000, din cele 10 participări la Euro.

Tot pe 13 octombrie şi-a pecetluit calificarea şi Portugalia, după victoria cu 3-2 împotriva Slovaciei. Ronaldo şi compania au 8 victorii, din 8 posibile, cu o medie de 4 goluri pe meci, şi speră ca la a 9-a participare să repete figura din 2016, când s-a încununat campioană a Europei.

Scoţia va merge pentru a patra oară la un turneu final continental (după ediţiile din 1992, 1996, 2020) cu obiectivul de a ieşi de data aceasta din grupe, după ce pe 15 octombrie a acumulat 15 puncte şi nu mai poate fi depăşită de Norvegia, ocupanta locului 3

În aceaşi grupă, Spania s-a impus pe 15 octombrie în deplasare, cu Norvegia, scor 0-1, şi are şi ea 15 puncte. Ibericii deţin trofeele din 1964, 2008 şi 2012 şi vor fi prezenţi pentru a 12-a oară la un turneul final continental.

Tot pe 15 octombrie s-a calificat şi Turcia, care e acum sigură de prima poziţie în grupă, după ce a învins Letonia cu 4-0, pentru a se califica pentru a 6-a oară la Euro. Turcii se laudă cu o semifinală, jucată la ediţia din 2008.

Anglia e ultima echipă care şi-a pus numele în mod cert pe lista pretendentelor la trofeul disputat anul viitor în Germania, după o victorie concludentă, marţi seara, pe Wembley, împotriva Italiei, care i-a suflat titlul în finala din 2020. Britanicii vor participa pentru a 11-a oară la turneul final.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici