Noul Cod Mondial Antidoping, adoptat la Madrid

Consiliul Fondator al Agenţiei Mondiale Antidoping (WADA) a adoptat, sâmbătă, la Conferinţa de la Madrid, noul Cod, care va intra în vigoare la 1 ianuarie 2009, înlocuind astfel textul valabil de la începutul anului 2004, informează AFP.

2 afișări
Imaginea articolului Noul Cod Mondial Antidoping, adoptat la Madrid

Noul Cod Mondial Antidoping, adoptat la Madrid

Cu excepţia unei obiecţii a FIFA, referitoare la interdicţia pentru orice sportiv suspendat de a se antrena cu echipa sa, Codul revizuit a fost aprobat. Punctul litigios al textului va face obiectul unui grup de lucru şi al unui eventual amendament.

Revizuirea acestui document de aproximativ 80 de pagini s-a produs după un an şi jumătate de discuţii între grupul de lucru al WADA însărcinat cu redactarea Codului şi partenerii agenţiei: guverne, federaţii, comitete olimpice, agenţii naţionale antidoping, sportivi.

Procesul de revizuire a standardelor privind procedurile controalelor antidoping, activitatea laboratoarelor acreditate de WADA şi autorizaţiile de folosire în scop terapeutic este încă în curs şi se va încheia în 2008.

Codul revizuit include noţiunea de circumstanţe atenuante şi agravante, permiţând ca pedepsele să poată fi de la un simplu avertisment la patru ani de suspendare pentru o primă încălcare a regulilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici