Noul preşedinte al FR Atletism, Sandu Ion: Sper să reuşim să ducem atletismul unde îi este locul

Noul preşedinte al Federaţiei Române de Atletism, Sandu Ion, a declarat, vineri, că speră să ducă atletismul românesc acolo unde îi este locul, să obţină medalii de la Jocurile Olimpice şi la Campionate Mondiale, adăugând că i-a propus contracandidatei sale, Gabrielei Szabo, să colaboreze.

489 afișări
Imaginea articolului Noul preşedinte al FR Atletism, Sandu Ion: Sper să reuşim să ducem atletismul unde îi este locul

Noul preşedinte al FR Atletism, Sandu Ion: Sper să reuşim să ducem atletismul unde îi este locul

"Eu cred că în acest moment oamenii voiau un manager. Am demonstrat în lumea privată că sunt un bun manager. Sper ca împreună cu familia atletismului să reuşim să ducem atletismul acolo unde îi este locul, la medaliile de la JO şi Campionate Mondiale. Cred că oamenii au votat programul palpabil, coerent şi cu aplicabilitate de mâine şi nu banii pe care am promis că îi voi aduce. Ştim cam ce lipseşte în federaţie pentru a avea performanţe. Primul lucru pe care l-am făcut după ce am fost anunţat preşedinte, i-am propus lui Gabi să vină lângă mine şi împreună să formăm o familie care să facă cinste sportului românesc şi în special atletismului. Voi veni şi cu bani la federaţie, pentru că programul meu fără bani nu se poate susţine. Vor fi şi banii personali, pentru că trebuie să îmi respect angajmentul. Dacă nu voi reuşi ceea ce am promis, demisia mea este în alb", a declarat Sandu Ion.

Gabriela Szabo, care a pierdut alegerile în faţa lui Sandu Ion, a afirmat că se aştepta să câştige. "Sincer, m-aş fi aşteptat să câştig. Este opţiunea alegătorului şi nu am ce să comentez, important e ca cine va veni la conducerea FRA să lase ceva în urmă şi să facă ceva pentru atletismul românesc. Nu ştiu ce a făcut diferenţa la voturi, dar eu mi-am dorit să fac lucruri minunate în sportul acesta, să pun bazele unui sport performant, să-l duc acolo unde l-a dus tradiţia celor o sută de ani. Voi rămâne în sport şi nu am cum să-l părăsesc. Cel mai bine ştiu să lucrez în sport. O să îmi văd de munca mea la minister şi vom vedea ce va fi. Sunt foarte multe lucruri de făcut, dar important este să o facă cu pasiune şi să ştie să fie un bun lider pentru ca oamenii să-l urmeze în ceea ce doreşte să facă pentru atletism. Trebuie să avem încredere în noul preşedinte. Nu contest absolut nimic, doar că sunt foarte multe zvonuri de pe margine, că de fapt nu s-au uitat foarte atent la delegaţiile oamenilor, că s-au imprimat delegaţii la o imprimantă color, dar dacă nu am văzut, nu pot să comentez. M-a deranjat foarte tare la început că salariaţii federaţiei au fost puşi să împartă pliante la alegători", a subliniat Szabo.

Fostul sportiv Sandu Ion a fost ales, vineri, în funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Atletism. Sandu Ion a primit 113 voturi, în timp ce Szabo a fost votată de 89 de membri. Patru voturi au fost anulate.

Pentru postul de preşedinte al Federaţiei Române de Atletism îşi mai anunţase candidatura fostul secretar general al forului, Traian Badea, însă acesta s-a retras din cursă vineri, când a precizat că îl susţine pe Sandu Ion.

Până în prezent, postul de preşedinte al FR Atletism a fost ocupat de Sorin Matei, care nu a mai candidat.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici