Novak Djokovic s-a calificat în semifinale la Australian Open

Novak Djokovic (31 ani) completează tabloul semifinalelor la Australian Open 2019, obţinând o a 15-a victorie consecutivă în faţa japonezului Kei Nishikori (serie începută în 2014).

373 afișări
Imaginea articolului Novak Djokovic s-a calificat în semifinale la Australian Open

Novak Djokovic s-a calificat în semifinale la Australian Open

Sârbul, neînvins în turneele de Mare Şlem de la startul Wimbledon 2018, va lupta pentru un loc în finală cu francezul Lucas Pouille (28 ATP), duelul fiind programat vineri, în sesiunea de seară pe Rod Laver Arena (de la 10:30 ora României). Prima semifinală masculină îi aduce faţă în faţă pe campionul din urmă cu zece ani, Rafael Nadal (2 ATP) şi pe grecul Stefanos Tsitsipas (15 ATP), joi, de la 10:30 ora României, în transmisiune directă pe Eurosport.

"Exact asta a ordonat medicul pentru azi, să nu stau prea mult timp pe teren după meciul greu de acum două zile, cu Medvedev. Evident, nu aşa mi-am dorit să câştig şi să avansez în semifinale, îmi pare rău pentru Kei, am purtat multe lupte aprige de-a lungul anilor", a declarat Novak Djokovic în discuţia de pe teren cu Jim Courier, la finalul unui meci în sferturi la care, practic, adversarul său nici nu s-a prezentat. Nishikori, numărul opt mondial, s-a zbătut vizibil, vlăguit după o bătălie de cinci ore şi cinci minute purtată în optimi, care l-a transformat în jucătorul cu cele mai multe minute la bord ajuns în sferturile Australian Open, din 2000 până în prezent. Niponul a câştigat un singur game în primul set, a primit îngrijiri medicale şi, după 52 de minute, a decis să facă oficial abandonul, renunţând la luptă, în momentul în care liderul mondial conducea 6-1, 4-1.

Djokovic, de şase ori învingător la Melbourne, va juca pentru a 34-a oară o semifinală de turneu de Mare Şlem. Sârbul are acum 66 de victorii la Melbourne şi se apropie ameninţător de trofeu, în condiţiile în care, de-a lungul anilor, nu a pierdut niciodată în semifinale sau o finală la Open-ul Vesel. Regula nescrisă a carierei lui Djokovic este, până acum, că dacă trece de sferturi ia trofeul la Melbourne.

Clasamentul mondial nu va suferi modificări pe primele două poziţii ale podiumului la capătul primului turneu de Mare Şlem al anului: Novak Djokovic îşi păstrează poziţia de lider, Nadal va rămâne al doilea, schimbarea apărând mai jos, Roger Federer alunecând de pe 3 pe 6, după ce nu a reuşit să îşi apere punctele aferente titlului câştigat în 2018. De luni, 28 ianuarie, podiumul ATP va fi completat de Alexander Zverev, chiar dacă neamţul a fost învins în optimi la Melbourne.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici