Novak Djokovici l-a învins pe Roger Federer şi a câştigat turneul de la Wimbledon

Tenismanul sârb Novak Djokovici, liderul clasamentului mondial, a câştigat turneul de la Wimbledon pentru a treia oară în carieră, după ce l-a învins, duminică, pe elveţianul Roger Federer, cap de serie numărul 2, scor 7-6 (7/1), 6-7 (10/12), 6-4, 6-3.

475 afișări
Imaginea articolului Novak Djokovici l-a învins pe Roger Federer şi a câştigat turneul de la Wimbledon

Novak Djokovici l-a învins pe Roger Federer şi a câştigat turneul de la Wimbledon (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Meciul a fost întrerupt pentru scurt timp în setul trei, din cauza ploii.

Federer şi Djokovici au jucat finala şi anul trecut, şi atunci impunându-se jucătorul sârb.

Djokovici a mai câştigat la Wimbledon în 2011 şi 2014.

Federer a jucat a zecea finală la Wimbledon, el având şapte titluri în palmares.

În urma acestui succes, Djokovici şi-a adjudecat al nouălea titlu de Grand Slam, fiind devansat doar de Roger Federer (17 titluri), Rafael Nadal (14), Pete Sampras (14) şi Bjorn Borg (11).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici