Novak Djokovici l-a învins pe Roger Federer şi s-a calificat în finală la Australian Open

Tenismanul sârb Novak Djokovici, cap de serie numărul 3, s-a calificat, vineri, în finală la Australian Open, după ce l-a învins pe numărul 1 mondial Roger Federer, în semifinale, cu scorul de 7-5, 6-3, 7-6 (7/5).

1 afișare
Imaginea articolului Novak Djokovici l-a învins pe Roger Federer şi s-a calificat în finală la Australian Open

Novak Djokovici l-a învins pe Roger Federer şi s-a calificat în finală la Australian Open

În finala de duminică, Djokovici va juca în compania francezului Jo-Wilfried Tsonga, care l-a eliminat în semifinale pe numărul 2 mondial, spaniolul Rafael Nadal.

Tenismanul elveţian Roger Federer, care a fost eliminat, vineri, de sârbul Novak Djokovici, în semifinale la Australian Open, nu va evolua într-o finală de Mare Şlem pentru prima oară după zece apariţii consecutive, timp în care a câştigat opt turnee şi a pierdut două.

Ultima oară când Federer nu a "prins" o finală de Mare Şlem se întâmpla la ediţia din 2005 a turneului de la Roland Garros, când elveţianul era oprit tot în semifinale de spaniolul Rafael Nadal (luna iunie 2005), cel care avea să câştige şi finala împotriva argentinianului Mariano Puerta.

Începând de atunci, Federer a disputat zece finale consecutive de Mare Şlem, dintre care a câştigat opt (Wimbledon şi US Open - 2005, Australian Open, Wimbledon şi US Open - 2006, Australian Open, Wimbledon şi US Open - 2007) şi a pierdut două, de fiecare dată în faţa spaniolului Rafael Nadal (Roland Garros - 2006 şi 2007).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici