Numărul 1 mondial Iga Swiatek se retrage de la Madrid din cauza unei accidentări la umăr

Iga Swiatek, numărul unu mondial în tenisul mondial feminin, a renunţat la Madrid Open din cauza unei accidentări la umărul drept, a anunţat miercuri WTA (Asociaţia Feminină de Tenis).

132 afișări
Imaginea articolului Numărul 1 mondial Iga Swiatek se retrage de la Madrid din cauza unei accidentări la umăr

Sursa Foto - Facebook, Iga Swiatek

Poloneza în vârstă de 20 de ani a reuşit o serie de 23 de victorii consecutive şi a obţinut al patrulea titlu consecutiv duminică, după ce a învins-o pe belarusa Aryna Sabalenka, în finala Openului de la Stuttgart.

„După ultimele săptămâni intense şi după ce am câştigat patru titluri la rând, este timpul să am grijă de braţul meu care a fost obosit de la Miami Open şi nu am avut ocazia să mă ocup de el cum trebuie", a declarat Swiatek într-o postare pe Twitter.

„Am nevoie de o pauză în care să nu mai joc atât de intens pentru a-mi trata bine braţul şi de aceea, din păcate, trebuie să mă retrag".

Swiatek, care a cucerit primul său titlu de Grand Slam la Roland Garros în 2020, urma să joace împotriva unei jucătoare venite din calificări la turneul WTA 1000 pe zgură de la Madrid, ale cărui meciuri de pe tabloul principal începe joi.

Înaintea turneului de la Stuttgart, Swiatek a obţinut titluri WTA 1000 la Doha, Indian Wells şi Miami, contribuind la calificarea Poloniei în finala Cupei Billie Jean King din noiembrie, cu două victorii la simplu, în calificările împotriva României, din această lună.

Swiatek îşi propune să revină la Openul Italiei, care se va juca în perioada 9-15 mai la Roma, înainte ca Grand Slamul pe zgură de la Roland Garros să înceapă din 22 mai.

„Corpul meu are nevoie de odihnă. Îmi voi lua ceva timp pentru a mă pregăti pentru Roma şi Paris", a adăugat ea.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici