Numărul comoţiilor cerebrale din NFL a scăzut cu 13 la sută în decurs de un an

Numărul comoţiilor cerebrale de la meciurile de fotbal american a scăzut cu 13 la sută în decurs de un an, a anunţat NFL.

93 afișări
Imaginea articolului Numărul comoţiilor cerebrale din NFL a scăzut cu 13 la sută în decurs de un an

Numărul comoţiilor cerebrale din NFL a scăzut cu 13 la sută în decurs de un an

Conform NFL, în 2013 s-au înregistrat 228 de cazuri de comoţii cerebrale (inclusiv la meciuri de pregătire şi la antrenamente). În 2012, au fost 261 de cazuri.

"Regulamentul s-a schimbat, cultura jocului s-a schimbat, iar punerea în aplicare a acestui regulament şi eliminarea comportamentului periculos au dus la scăderea numărului cazurilor. Suntem mulţumiţi de această evoluţie, dar mai sunt multe de făcut", a declarat vicepreşedintele NFL, Jeff Miller.

NFL a schimbat regulamentul, eliminând în special loviturile "cască în cască", după ce mai mulţi foşti jucători au decis să apeleze la instanţă, acuzând probleme de sănătate cauzate de loviturile primite în timpul carierei sportive. NFL s-a angajat să le plătească acestor foşti sportivi 765 de milioane de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici