Numărul unu mondial din snooker, John Higgins, bănuit că a luat mită

Numărul unu mondial din snooker, scoţianul John Higgins, a fost suspendat, duminică, fiind bănuit că a acceptat mită pentru a aranja rezultatele unor meciuri şi nu va mai putea participa la niciun concurs organizat de Asociaţia Mondială Profesionistă de Snooker (WPBSA).

27 afișări
Imaginea articolului Numărul unu mondial din snooker, John Higgins, bănuit că a luat mită

Numărul unu mondial din snooker, John Higgins, bănuit că a luat mită (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Barry Hearn, preşedintele comitetului director al WPBSA, a anunţat, la BBC, că Higgins este suspendat cu efect imediat pe parcursul anchetei demarate în acest sens. El a adăugat că Higgins ar putea primi o sancţiune "foarte mare" în cazul în care aceste acuzaţii se adeveresc.

Această decizie este urmare a publicării de către News of the World a unui material video în care Higgins şi managerul său acceptă circa 300.000 de euro pentru a pierde partide la patru competiţii prevăzute în acest an. Acest material a fost filmat cu o cameră ascunsă într-un hotel din Kiev.

Managerul lui Higgins, Pat Mooney, a renunţat şi la funcţiile deţinute în cadrul conducerii WPBSA.

Dezvăluirile din News of the World intervin în prima zi a finalei Campionatului Mondial, disputat la Sheffield. Higgins, în vârstă de 34 de ani, a fost eliminat în turul doi de veteranul Steve Davis.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici