Numeroase personalităţi internaţionale prezente la funeraliile lui Juan Antonio Samaranch

Regele Spaniei, Juan Carlos I, prinţul Albert de Monaco şi preşedintele CIO, Jacques Rogge, s-au numărat printre personalităţile care au asistat, joi, la funeraliile fostului preşedinte al comitetului olimpic, Juan Antonio Samaranch, care a decedat miercuri la vârsta de 89 de ani.

143 afișări
Imaginea articolului Numeroase personalităţi internaţionale prezente la funeraliile lui Juan Antonio Samaranch

Numeroase personalităţi internaţionale prezente la funeraliile lui Juan Antonio Samaranch (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ceremonia funerară care a avut loc în catedrala din Barcelona, în prezenţa a numeroase personalităţi politice şi sportive, a încheiat funeraliile oficiale ale lui Samaranch, care urmează să fie incinerat.

Joi dimineaţă, familia regală spaniolă şi mişcarea olimpică i-au adus un ultim omagiu fostului preşedinte al CIO la sediul Guvernului autonom catalan, acolo unde a fost depus sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Samaranch. Ulterior, autorităţile spaniole au permis accesul publicului în sediul Guvernului autonom catalan, aproximativ 4.000 de persoane aducându-i un ultim omagiu. Sicriul a fost purtat apoi, pe străduţele din cartierul gotic, până la catedrala din Barcelona, de sportivi spanioli, printre care s-au aflat tenismanul Rafael Nadal şi fosta jucătoare de tenis Arantxa Sánchez Vicario.

La funeralii au mai participat soţia regelui Spaniei, Sofia, infantele Elena şi Cristina, primarii oraşelor Barcelona şi Madrid, Jordi Hereu, respectiv Alberto Ruiz-Gallardon, precum şi numeroase alte personalităţi politice din regiunea Catalunia.

Printre cei care au trimis coroane de flori s-au numărat şi preşedintele Cubei, Raul Castro, şi fratele său, "comandantul şef Fidel Castro".

Preşedintele de onoare al Comitetului Internaţional Olimpic, spaniolul Juan Antonio Samaranch, a încetat din viaţă, miercuri, la o clinică din Barcelona. Juan Antonio Samaranch a fost preşedintele CIO în perioada 1980-2001, iar apoi a fost preşedintele de onoare al forului olimpic.

Samaranch fusese internat de urgenţă, marţi după-amiază, la spitalul privat din Barcelona pentru insuficienţă coronariană acută.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici