O atletă paralimpică, medaliată cu aur, a fost eutanasiată: „Sunt foarte speriată”

Marieke Vervoort, atletă paralimpică medaliată cu aur, a fost eutanasiată, marţi, în Belgia, la vârsta de 40 de ani.

5709 afișări
Imaginea articolului O atletă paralimpică, medaliată cu aur, a fost eutanasiată: „Sunt foarte speriată”

Atleta paralimpică Marieke Vervoort a fost eutanasiată

La vârsta de 14 ani, Marieke Vervoort a fost diagnosticată cu o boală degenerativă incurabilă la coloana vertebrală.

”Este foarte greu de suportat pentru corpul meu. La fiecare antrenament sufăr din cauza durerilor. La fiecare cursă mă antrenez din greu. Antrenamentele şi competiţiile sunt un medicament pentru mine. Mă antrenez atât de mult pentru a-mi îndepărta toate fricile”, a declarat Vervoort, conform The Guardian.

Marieke Vervoort a fost o susţinătoare înfocată a dreptului la eutanasie, care este legală în Belgia.

”Sunt foarte speriată, dar eutanasia îmi conferă linişte pentru că ştiu că atunci când va fi prea mult pentru mine, am o alternativă. Nu mai văd moartea ca în urmă cu câţiva ani. Pentru mine, moartea este ca o operaţie. Mergi la somn şi nu te mai trezeşti niciodată. Pentru mine este ceva liniştitor”, a mai spus Marieke.

Vervoort a fost medaliată cu aur şi argint, în 2012, la Jocurile Paralimpice de la Londra, la proba de curse în scaun cu rotile. De asemenea, a mai câştigat două medalii, în 2016, la Rio de Janeiro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici