O campioană mondială la scrimă, suspendată după un test antidoping

  • Floretista franceză Ysaora Thibus, campioană mondială în 2022, a fost testată antidoping „cu un rezultat analitic anormal”.
  • Ea a fost suspendată provizoriu de către federaţia franceză de specialitate.
  • Franceza este una din candidatele la un titlu la Jocurile Olimpice de la Paris.
97 afișări
Imaginea articolului O campioană mondială la scrimă, suspendată după un test antidoping

O campioană mondială la scrimă, suspendată după un test antidoping

Floretista franceză Ysaora Thibus, campioană mondială în 2022, a fost testată antidoping „cu un rezultat analitic anormal". Ea a fost suspendată provizoriu de către federaţia franceză de specialitate. Franceza este una din candidatele la un titlu la Jocurile Olimpice de la Paris.

Într-un comunicat publicat vineri dimineaţă, citat de L’Equipe, Federaţia franceză de scrimă a anunţat că a suspendat-o provizoriu pe Ysaora Thibus (32 de ani), una dintre favoritele la medalia de aur la Jocurile de la Paris.

La 14 ianuarie, floretista franceză a fost supusă unui test antidoping care a dat un „rezultat de analiză anormal". Federaţia a anunţat că a luat legătura cu Thibus, care şi-ar fi exprimat „o totală neînţelegere, o imensă surpriză şi consternare" şi a negat orice act intenţionat de dopaj.

Thibus, de nouă ori campioană a Franţei la floretă la individual şi medaliată cu argint pe echipe la Jocurile de la Tokyo, a fost încoronată campioană mondială la individual în 2022 la Cairo, primul titlu mondial pentru un floretist francez în mai bine de jumătate de secol.

Sportiva originară din Guadelupe, prezentă şi la Jocurile Olimpice de la ediţia din 2012 de la Londra, a urcat pe primul ei podium mondial individual în 2017 (bronz). După Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2021, unde a fost eliminată în turul al doilea al probei individuale, ea a luat o pauză de mai bine de patru luni, "epuizată psihic" şi cuprinsă de depresie.

La 14 ianuarie 2024, data controlului efectuat de Agenţia Internaţională de Testare, Ysaora Thibus a participat la Paris, la Mazars International Challenge. Echipa franceză, condusă de Thibus, au ajuns în finală (pierdută în faţa Italiei). Ea ar putea aspira în mod legitim la o medalie de aur la Jocurile Olimice de la Paris (26 iulie-11 august).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici