O parte dintre fanii Ujpest i-a făcut pe români ţigani

Agenţia ungară MTI scrie că o parte dintre suporterii formaţiei Ujpest, aflaţi pe stadionul din Budapesta pentru meciul cu Steaua, din preliminariile Ligii Europa, i-a făcut pe români "ţigani" şi precizează că pe arena Szusza Ferenc s-a auzit şi salutul nazist "Sieg Heil".

29 afișări
Imaginea articolului O parte dintre fanii Ujpest i-a făcut pe români ţigani

O parte dintre fanii Ujpest i-a făcut pe români ţigani (Imagine din arhivă; Attila Szavuj/Mediafax Foto)

"În timpul primei reprize a meciului, fanii unguri au cântat cântece defăimătoare la adresa României şi i-au numit pe oaspeţi ţigani. Salutul nazist «Sieg heil» a fost de asemenea auzit în tribune", noteză sursa citată.

Agenţia ungară adaugă că în partea secundă a partidei dintre Ujpest şi Steaua a început cu 20 de minute întârziere din cauza faptului că suporterii unguri au încercat să provoace o luptă cu fanii români: "Unii din fanii unguri s-au urcat pe garduri şi au aruncat cu dispozitive pirotehnice către sectorul ocupat de suporterii români, care şi ei la rândul lor au început să arunce sacune în direcţia susţinătorilor maghiari. Poliţia a folosit gaze lacrimogene pentru a restabili ordinea in stadion".

Potrivit MTI, la sfârşitul meciului, poliţia a fost din nou nevoită să utilizeze gaze lacrimogene pentru a-i ţine în frâu pe furioşii fani maghiari, care au încercat să se apropie de suporteriii Stelei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici