O româncă de 14 ani a doborât după 21 de ani recordul campioanei olimpice Diana Mocanu

Înotătoarea Aissia Claudia Prisecariu, 14 ani, sportivă legitimată la ACS Nada Florilor Fălticeni, a doborât vineri la Campionatele Naţionale de înot în bazin scurt (25 m) un record vechi de 21 de ani.

3131 afișări
Imaginea articolului O româncă de 14 ani a doborât după 21 de ani recordul campioanei olimpice Diana Mocanu

O româncă de 14 ani a doborât după 21 de ani recordul campioanei olimpice Diana Mocanu

Prisecariu a devenit prima înotătoare din România care a coborât sub un minut la 100 m spate, câştigând medalia de aur.

În bazinul de la Otopeni, unde au loc zilele acestea, între 10 şi 13 noiembrie, Campionatele Naţionale de înot în bazin scurt, eleva antrenorilor Andrei Pinticanu şi Luis Lăcătuş a înotat proba în 00:59.84.

Vechiul record aparţinea dublei campioane olimpice, Diana Mocanu, care în 2001, pe 30 decembrie, la Saint Paul, oprea cronometrul la 01:00.97.

În acest an, Aissia a câştigat trei medalii la Festivalul Olimpic al Tineretului European de la Banska Bystrica, două de argint şi un bronz.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
înot,
record,
prisecariu

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici