O sală de sport multifuncţională va fi construită la Sfântu Gheorghe. Investiţia depăşeşte 19 milioane de euro

O sală de sport multifuncţională cu trei mii de locuri va fi construită la Sfântu Gheorghe, valoarea investiţiei depăşind 19 milioane de euro, iar lucrările vor începe de săptămâna viitoare, a anunţat, joi, primarul oraşului, Antal Arpad.

1429 afișări
Imaginea articolului O sală de sport multifuncţională va fi construită la Sfântu Gheorghe. Investiţia depăşeşte 19 milioane de euro

O sală de sport multifuncţională va fi construită la Sfântu Gheorghe. Investiţia depăşeşte 19 milioane de euro (Imagine: Shutterstock)

Antal Arpad a declarat, într-o conferinţă de presă, că există autorizaţia de construire pentru realizarea unei săli de sport multifuncţionale cu trei mii de locuri în municipiu, iar în aceste zile se contractează dirigentele de şantier.

Potrivit acestuia, săptămâna viitoare pot începe lucrările pentru construirea sălii de sport, iar investiţia prevede, pe lângă sală, şi o parcare cu câteva sute de locuri şi amenajarea unor terenuri de sport exterioare.

Valoarea investiţiei ajunge la 19,3 milioane euro (85 milioane lei), fiind derulată prin Compania Naţională de Investiţii, iar durata de realizare a lucrărilor este de 24 de luni de la începerea acestora.

Primarul Antal a afirmat că noua sală de sport este omologată de patru federaţii, respectiv de baschet, handbal, futsal şi hochei.

"Fiind o sală multifuncţională, va putea fi transformată şi într-un teren de hochei pentru meciuri. Noi dorim ca până când se va construi această sală să avem o strategie foarte bine elaborată de sprijinire a unor cluburi sportive pentru a putea avea patru echipe - handbal, baschet, futsal şi hochei - în municipiul Sfântu Gheorghe, care să fie în elita naţională”, a afirmat edilul.

Sala de sport urmează să fie construită la ieşirea din oraş spre Miercurea Ciuc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici