O singură calificare românească în finală la canoe 200 metri, la Campionatul Mondial de la Poznan

Echipajul masculin de canoe dublu, format din sportivii Alexandru Dumitrescu şi Victor Mihalachi, s-a calificat, sâmbătă, în finala probei de 200 de metri, la Campionatul Mondial de la Poznan (Polonia).

22 afișări
Imaginea articolului O singură calificare românească în finală la canoe 200 metri, la Campionatul Mondial de la Poznan

O singură calificare românească în finală la canoe 200 metri, la Campionatul Mondial de la Poznan (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Din cinci semifinale ale probelor de 200 de metri în care echipajele româneşti au luat sâmbătă startul, doar un echipaj s-a calificat în ultimul act, cel de canoe dublu - Alexandru Dumitrescu şi Victor Mihalachi.

Rezultatele înregistrate de sportivii români în semifinalele probelor de 200 de metri:

- Silviu Simioncencu, canoe simplu - a ratat finala, locul patru în seria a doua din semifinale (în calificări, locul cinci, în seria II)

- Irina Lauric, kaiac simplu - a ratat finala, locul 9 în seria I a semifinalelor (în calificări, locul cinci, seria I)

- Petruş Gavrilă şi Dan Costea, kaiac dublu - au ratat calificarea în finală, locul 6 în seria II din semifinale, (în calificări, locul patru, în seria V)

- Alexandru Dumitrescu şi Victor Mihalachi, canoe dublu - locul trei în semifinala I (în calificări locul patru, seria II)

- Nicoleta Ţolea, canoe simplu - a ratat calificarea în finală, locul cinci în prima semifinală (în calificări, locul şase, în seria III).

Finala la canoe simplu 200 de metri va avea loc duminică, atunci când sunt programate şi cele la 500 de metri.

În aceeaşi zi, dar în sesiunea de dimineaţă, România a cucerit primele medalii la masculin, argint, prin echipajul C4 masculin, format din sportivii Gabriel Gheoca, Nicolae Bogdan, Mihail Simion şi Florin Comănici, respectiv aur, prin echipajul de la canoe dublu, format din Alexandru Dumitrescu şi Victor Mihalachi.

De asemenea, în finală la canoe simplu 1000 metri, Silviu Simioncencu s-a clasat pe locul cinci, iar echipajul de kaiac patru (Traian Neagu, Iustin Porcăraşu, Vasile Ştefan şi Toni Ioneticu) s-a clasat pe locul opt, tot în finală la 1000 de metri. La feminin, echipajul de kaiac dublu (Bianca Pleşca şi Irina Lauric) a încheiat cursa de 1000 de metri pe locul 9.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici